X

«Πέταξε» για τους… «16» ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός «πέταξε» το πρωί της Τρίτης για τη Μαδρίτη ενόψει του αυριανού «τελικού» με την Ατλέτικο.

Ant1news


Του Βασίλη Χατζηδάκη

Οι πρωταθλητές Ελλάδος γνωρίζουν πως η πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ περνάει από το «Βιθέντε Καλντερόν».

Λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο ο Ομάρ Ελαμπενταλαουί, δήλωσε: «Eίναι το πιο δύσκολο παιχνίδι του ομίλου καθώς από αυτό θα κριθεί η πρόκριση στην επόμενη φάση. Δεν ξέρω αν θα αντιμετωπίσουμε την Ατλέτικο όπως την Γιουβέντους στο Τορίνο. Κάποιο πλάνο θα έχει ο προπονητής. Δεν πιστεύω ότι η απόδοση μας θα επηρεαστεί από την διακοπή του πρωταθλήματος καθώς οι περισσότεροι παίκτες αγωνίστηκαν με τις εθνικές τους ομάδες. Εγώ είμαι έτοιμος να παίξω".

Είχε προηγηθεί η ομιλία του Μίτσελ στην τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού επί ελληνικού εδάφους. Ο Ισπανός βλέπει τη «μονομαχία» με την Ατλέτικο σαν μία τεράστια πρόκληση, για τον ίδιο, την ομάδα και την πρόκριση. Κάτι που φρόντισε να καταστήσει σαφές στους παίκτες του: «Έχουμε μπροστά μας, μια μεγάλη ευκαιρία. Ένα ματς που μπορεί να μας  οδηγήσει στην πρόκριση. Το έχουμε ξανακάνει. Τη νικήσαμε ήδη μια φορά την Ατλέτικο φέτος. Και έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε απέναντι σε τέτοιες ομάδες. Είμαστε ο Ολυμπιακός. Δεν φοβόμαστε κανέναν. Πάμε στη Μαδρίτη για τη νίκη. Πάμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Ο Μίτσελ «πονοκεφαλιάζει» για τον Γιάννη Μανιάτη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αισθάνεται ενοχλήσεις στον αστράγαλο μετά από χτύπημα του Μπενίτες στην χθεσινή προπόνηση, αλλά είναι αποφασισμένος να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον διεθνή μέσο.

Όπως στο Τορίνο έτσι και στη Μαδρίτη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ηγείται της αποστολής του Ολυμπιακού.

Η αποστολή: Μέγκιερι, Ρομπέρτο, Χουτεσιώτης, Αμπιντάλ, Αφελάι, Αυλωνίτης, Μπενίτες, Μποτία, Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος, Ντομίνγκες, Ελαμπντελαουί, Φουστέρ, Κασάμι, Μανιάτης, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Μήτρογλου, Εντινγκά, Σαλίνο, Σιόβας.