X

Υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε 4-0 του ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο. Η Μάντσεστερ Σίτι 3-2 τη Μπάγερν Μονάχου.

Ant1news

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Μπαρτσελόνα την αναμέτρηση με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ.

Επιβάλλοντας το ρυθμό της από την αρχή του αγώνα, η Μπαρτσελόνα έφθασε σε μία άνετη επικράτηση επί του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος την είχε δυσκολέψει αρκετά στο ματς της Βαρκελώνης.

Ο Λουίς Σουάρες άνοιξε το σκορ με έξοχη ατομική ενέργεια στο 27ο λεπτό και ο Μέσι στο 38’ διπλασίασε τα τέρματα των Καταλανών. Με το γκολ αυτό, ο Αργεντινός σούπερ σταρ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Champions League. Ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε άλλα δύο τέρματα στην επανάληψη (58’ και 87’) πετυχαίνοντας χατ-τρικ.

Οι δύο ομάδες τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε από τη Μπαρτσελόνα ο Ραφίνια (70’) και από τον ΑΠΟΕΛ ο Γκιγιέρμε (84’).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Αντωνιάδης, Αμορίν, Καρλάο, Μοράις, Βινίσιους (74’ Τζιμπούρ), Γκόμες, Αλωνεύτης (46’ Εφραίμ), Σέρινταν, Μαντούκα (62’ Ντε Βινσέντι).

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ράκιτιτς (62’ Τσάβι), Πέδρο, Σουάρες (76’ Μπουσκέτς), Μέσι, Ραφίνια, Μασεράνο, Μπάρτρα, Άλμπα (62’ Αντριάνο), Άλβες.

Στο άλλο ματς του 6ου Ομίλου η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε 3-1 τον Άγιαξ.

Δύο γκολ πέτυχε ο Καβάνι (33’ και 83’) και ένα ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς (78). Οι Ολλανδοί είχαν ισοφαρίσει στο 67ο λεπτό σε 1-1, αλλά δεν κατάφεραν να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα.

Το καλύτερο ματς της βραδιάς έγινε στο Μάντσεστερ, όπου η Σίτι πέτυχε μία σπουδαία νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου.

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν να παίζουν με 10 παίκτες από νωρίς, οι Βαυαροί κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-0 (21’ πεν. Αγκουέρο) και με γκολ των Αλόνσο (40’) και Λεβαντόφσκι (45’) να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ.

Ο Κουν Αγκουέρο, όμως, έφερε τα πάνω-κάτω στο φινάλε και με άλλα δύο προσωπικά του τέρματα (στο 85’ και στις καθυστερήσεις) , χάρισε τους τρεις βαθμούς της νίκης στη Μάντσεστερ Σίτι.

Επίδειξη ισχύος έκανε η Τσέλσι στη Γερμανία, συντρίβοντας τη Σάλκε με 5-0.

Ο Τζον Τέρι άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό και ο Γουίλιαν διπλασίασε τα τέρματα των «Μπλε» του Λονδίνου. Η ομάδα του Μουρίνιο πήγε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο με προβάδισμα τριών τερμάτων, χάρη σε ένα αυτογκόλ του Κίρχοφ (44’).

Ντρογκμπά (76’) και Ραμίρες (78’) διαμόρφωσαν το τελικό 0-5, σκορπώντας απογοήτευση στους οπαδούς της Σάλκε. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της Τρίτης:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρόμα: 1-1
Μάντσεστερ Σίτι-Μπάγερν Μονάχου: 3-2
ΑΠΟΕΛ-Μπαρτσελόνα: 0-4
Παρί Σεν Ζερμέν-Άγιαξ: 3-1
Σάλκε-Τσέλσι: 0-5
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μάριμπορ: 3-1
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Πόρτο: 0-3
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μπιλμπάο: 0-1