X

Με τιμωρία κινδυνεύει ο Μπαλοτέλι για post στο instagram

Η ανάρτησή του στο instagram ίσως του στοιχίσει ακόμα και πέντε αγωνιστικές.

Ant1news

Με τιμωρία πέντε αγωνιστικών είναι αντιμέτωπος ο Μάριο Μπαλοτέλι, αν η Ομοσπονδία αποφασίσει να του επιβάλει την ελαφρύτερη ποινή για θέματα ρατσισμού.

Ηδη, η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει ξεκινήσει έρευνα για αντισημιτική αναφορά του επιθετικού της Λίβερπουλ. Αφορμή στάθηκε μια ανάρτηση του Ιταλού ποδοσφαιριστή στο instagram. Ο Μπαλοτέλι ανέβασε μια εικόνα με τον ήρωα του παιχνιδιού Super Mario η οποία έγραφε:«Μην είστε ρατσιστές – να είστε σαν τον Μάριο. Είναι ένας Ιταλός υδραυλικός, που δημιουργήθηκε από Γιαπωνέζους, μιλάει αγγλικά και μοιάζει με Μεξικανό». Στο κάτω μέρος της εικόνας υπήρχαν οι φράσεις: «... πηδάει σαν μαύρος και αρπάζει τα κέρματα σαν Εβραίος».

Μετά τις έντονες αντιδράσεις ο Μπαλοτέλει «τα μάζεψε» και αρνήθηκε ότι η ενέργειά του συνιστούσε μια επιθετική αντισημιτική αναφορά. «Η μητέρα μου είναι Εβραία, λοιπόν σκάστε όλοι παρακαλώ» έγραψε στο Twittter.

Την παρέμβαση της Ομοσπονδίας ζήτησε και ο επικεφαλής του Εβραϊκού Συμβουλίου Σάιμον Τζόνσον: «Καταδικάζουμε κάθε μορφή ρατσισμού, όπου και αν αυτή εμφανίζεται. Ζητούμε από την Ομοσπονδία να ερευνήσει αυτό το προσβλητικό ποστ στα κοινωνικά δίκτυα και αν χρειάζεται να αναλάβει δράση. Αρκεί να βοηθήσει στην εξάλειψη του ρατσισμού στα γήπεδα».