X

Νέα αρχή με ΠΑΣ ψάχνει ο Ολυμπιακός

Μετά το ολικό "λίφτινγκ" στην 11άδα απο τον Μίτσελ. Οι ερυθρόλευκοι αναζητούν ήδη τον αντικαταστάση του Ερίκ Αμπιντάλ.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Οι μεγάλες ομάδες φαίνονται στα δύσκολα και ο Ολυμπιακός καλείται να αποδείξει στο σημερινό (19.30) ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο Καραϊσκάκη πως «χτυπάει» ακόμα η καρδιά του πρωταθλητή.

Η νίκη είναι μονόδρομος για τους παίκτες του Μίτσελ μετά την «σφαλιάρα» από τον ΠΑΟΚ και το -5 από την κορυφή, προκειμένου να μην «πνιγούν» στη θάλασσα του Πειραιά οι «ερυθρόλευκες» ελπίδες για την διατήρηση των κεκτημένων.

Το πρωτάθλημα έχει ακόμη 23 «στροφές» και ο Ολυμπιακός έχει όλες τις δυνατότητες να τρέξει ένα σερί συνεχόμενων νικών και να κόψει πρώτος το νήμα. Αρκεί οι παίκτες του να σταματήσουν να παρουσιάζονται αδιάφοροι και επιτέλους να αρχίσει να… γυαλίζει το μάτι τους.

Αυτό το «μήνυμα» θέλησε να περάσει και μάλιστα δις χθες ο Μίτσελ δις. Αρχικά με την ομιλία του στους ποδοσφαιριστές, τονίζοντας ότι «αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να σηκώσει ο καθένας το κεφάλι ψηλά και όλοι μαζί σαν ομάδα για να πάμε μπροστά. Δεν στεκόμαστε στην ήττα από τον ΠΑΟΚ, αλλά στο πως παρουσιαστήκαμε και φάνηκε σαν να μην δίνουμε το 100%, κάτι που δεν πρέπει να επαναληφθεί» κι έπειτα με την κίνηση του Μαδριλένου να δείξει ότι δεν υπολογίζει ονόματα, στέλνοντας στην εξέδρα ενόψει του σημερινού ματς με τον ΠΑΣ τους Μήτρογλου, Αφελάι, Αμπιντάλ, Τσόρι, Μαζουάκου και Ελαμπντελαουί.

Το ολικό «λίφτινγκ» στην ενδεκάδα θα φέρει τον Ρομπέρτο στο τέρμα και τους Σαλίνο, Μποτία, Αυλωνίτη και Γιαννούλη να συνθέτουν την αμυντική γραμμή. Ο Μπουχαλάκης θα είναι ο παρτενέρ του Μιλιβόγεβιτς στο κέντρο, με τον Χόρχε Μπενίτεζ να επιστρέφει στην κορυφή της επίθεσης. Τις 3 θέσεις πίσω από τον Παραγουανό διεκδικούν 4 παίκτες. Ο λόγος για τους Φουστέρ, Φορτούνη, Ντοσεβί και Κασάμι με τους τρεις πρώτους να έχουν το προβάδισμα.

Την αποστολή του Ολυμπιακού συμπληρώνουν οι Μέγερι, Σιόβας, Εντινγκά, Γκαζαριάν, Διαμαντάκος και Μανιάτης.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν γευτεί 19 φορές τη χαρά της νίκης στα 22 εντός έδρας παιχνίδια που έχουν δώσει με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Ηπείρου έχει φύγει 3 φορές με τον βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα των πρωταθλητών. Η τελευταία ήταν το 2010 όταν οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με 2-2.

Στο μέτωπο των μετεγγραφών, ο Ολυμπιακός αναζητά ήδη τον αντικαταστάτη του Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος θα «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και θα επιστρέψει στη Βαρκελώνη.

Τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν είναι του Πορτογάλου Μπρούνο Άλβεζ της Ζενίτ και του Μεξικανού Ντιέγκο Ρέγες της Πόρτο. Σύμφωνα με τους Αργεντινούς, οι πρωταθλητές Ελλάδος ενδιαφέρονται για τον αριστερό εξτρέμ της Χιμνάσια Λα Πλάτα, Χαβιέρ Μεντόσα. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός έχει πετύχει φέτος 1 γκολ σε 20 αγώνες.