X

«Μονομαχίες» για την πρόκριση και την πρωτιά

Απόψε συμπληρώνεται το παζλ στους «16» του ChampionsLeague, με δύο θέσεις να παραμένουν ανοιχτές. Την πρώτη θέση θέλει να κλειδώσει η Μπαρτσελόνα απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν στο Καμπ Νου.

Ant1news



Μεγάλες «μάχες» περιλαμβάνει και το αποψινό πρόγραμμα του Champions League, με πέντε ομάδες να διεκδικούν τα τελευταία δύο εισιτήρια για τους «16» της διοργάνωσης.

Στον 5ο όμιλο, η Ρόμα, η Μάντσεστερ Σίτι και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι «ζωντανές» για την πρόκριση, όμως μόνο μία εξ αυτών θα συνεχίσει στην επόμενη φάση. Οι «τζιαλορόσι» υποδέχονται τη «Σίτι» στη Ρώμη και με νίκη «κλειδώνουν» το εισιτήριο για τους «16», ενώ τον ίδιο στόχο έχει και ο αγγλικός σύλλογος, που επίσης προκρίνεται με νίκη, εφόσον δεν κερδίσει η ΤΣΚΚΑ Μόσχας στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου.

Ρόμα και Μάντσεστερ Σίτι έχουν ελπίδες πρόκρισης ακόμη και με ισοπαλία, όμως στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να χάσει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Γερμανία, ενώ η πρόκριση θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των γκολ.

Στον 6ο όμιλο, η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν στο Καμπ Νου και θέλει μόνο τη νίκη προκειμένου να κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου, σε διαφορετική περίπτωση θα καταλήξει στον γαλλικό σύλλογο. Στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ, μεταξύ του Άγιαξ και του ΑΠΟΕΛ θα κριθεί η 3η θέση που οδηγεί στο Europa League, με τον κυπριακό σύλλογο να επιζητά το «διπλό» προκειμένου να πάρει την πρόκριση.

Στον 7ο όμιλο, η πρώτη θέση έχει καταλήξει στην Τσέλσι, που υποδέχεται την Σπόρτινγκ Λισαβόνας επί αγγλικού εδάφους, με τον σύλλογο της Πορτογαλίας να θέλει τη νίκη ή την ισοπαλία, ώστε να εξασφαλίσει το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στους «16» του Champions League. Την ίδια ώρα, η Σάλκε φιλοξενείται από τη Μάριμπορ, με αποκλειστικό στόχο να πάρει το «τρίποντο». Εφόσον τα καταφέρει, ο σύλλογος της Γερμανίας «κλειδώνει» σίγουρα την 3η θέση και το Europa League, ενώ θα χρειάζεται ήττα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας για να συνεχίσει στο Champions League.

Τέλος, στον 8ο όμιλο κρίνεται μόνο η 3η θέση του γκρουπ, καθώς η Πόρτο και η Σαχτάρ, που κοντράρονται στην Πορτογαλία, έχουν εξασφαλίσει τις δύο πρώτες θέσεις του γκρουπ. Για το εισιτήριο που οδηγεί στο Europa League μάχονται η Αθλέτικ Μπιλμπάο και η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, με τους Βάσκους να έχουν το πλεονέκτημα, καθώς χρειάζονται νίκη ή ισοπαλία στην έδρα τους.

Συνοπτικά τα παιχνίδια της Τετάρτης:

Μπάγερν Μονάχου-ΤΣΣΚΑ
Μόσχας Ρόμα-Μάντσεστερ Σίτι
Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν
Άγιαξ-ΑΠΟΕΛ
Τσέλσι-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μάριμπορ-Σάλκε
Πόρτο-Σαχτάρ Ντόνετσκ
Αθλέτικ Μπιλμπάο-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ