X

Νίκες για Ατρόμητο, Βέροια και Παναιτωλικό

Ο Ατρόμητος επιβλήθηκε του Λεβαδειακού, ενώ η Βέροια επικράτησε της Νίκης Βόλου. Ο Παναιτωλικός 1-0 τον Πλατανιά. Ισόπαλοι ΟΦΗ και Καλλονή.

Ant1news

Με ένα γκολ του Παπάζογλου στο 7ο λεπτό ο Ατρόμητος πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στο μαχητικό Λεβαδειακό.

Αν και οι Περιστεριώτες προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ, οι Βοιωτοί δεν το έβαλαν κάτω ακόμη και όταν έμειναν με 10 παίκτες στο 69ο λεπτό. Ο Ζίτο ανέτρεψε τον Ναπολεόνι την ώρα που ο Ιταλός φορ έβγαινε τετ-α-τετ με τον Σηφάκη.

Ο γκολκίπερ του Ατρομήτου, Γκορμπούνοφ, αποσόβησε την ισοφάριση με δύο καθοριστικές επεμβάσεις στα τελευταία λεπτά. Στο 90’ απέκρουσε σουτ του Γεωργιάδη και στις καθυστερήσεις είπε «όχι» στον Σοτέλο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Πίτου Γκαρσία (81’ Δημούτσος), Κοντοές, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Μπρίτο (64’ Καραμάνος), Νάστος, Αγκουαζί, Ούμπιδες, Ναπολεόνι (75’ Φάμπιο), Παπάζογλου.

Λεβαδειακός: Σηφάκης, Σκέμπης, Μάντζιος, Κώτσιος (41’ Κώτσιος), Γεωργιάδης, Ζίτο, Βούκσεβιτς, Τόμας, Σάντσες (75’ Γκόμες), Ορτέγκα (34’ Σοτέλο), Κονέ.

Βέροια-Νίκη Βόλου: 2-0

Στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα διατηρήθηκε η Βέροια, που νίκησε με σχετική ευκολία τη Νίκη Βόλου με 2-0.

Ο Κάμπορα στο 38ο λεπτό και ο Καλτσάς στο 84ο πέτυχαν τα τέρματα της «Βασίλισσας του Βορρά», που πανηγύρισε την έκτη νίκη της σε επτά εντός έδρας ματς.

Στον αντίποδα η Νίκη Βόλου παρέμεινε στην τελευταία θέση της κατάταξης και ελπίζει σε ένα θαύμα για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βέροια: Καντιμοίρης, Ραούλ Μπράβο, Μαλόν, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Καλτσάς, Βάσκες (87’ Άρτσε), Βεργώνης, Μπεν, Κάμπορα (68’ Βούκιτς), Μπαργκάν (81’ Ντουμίτρου).

Νίκη Βόλου: Δήμιζας, Καρασαλίδης, Τσουκάνης (65’ Σταμπολτζίεφ), Ίβενς, Μαρινάκης, Αργύρης, Αναστασόπουλος (87’ Γιανιτσάνης), Μουζακίτης, Ροτζέριο, Μαχλελής, Σκούρτης.

Παναιτωλικός-Πλατανιάς: 1-0

Πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ ο Παναιτωλικός νίκησε τον Πλατανιά. Η ομάδα του Αγρινίου κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Ο Μπεχαράνο στο 24ο λεπτό πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Ο Πλατανιάς άρχισε να ανεβάζει στροφές μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός: Ράφαελ, Κέβιν, Κούσας, Μπεχαράνο, Άλβες (66’ Βασιλείου), Κάπελ, Καλογέρης (86’ Μαλεζάς), Γοδόϊ, Μαρτίνες, Μύγας (61’ Κόρμπος), Ετζενγκέλε.

Πλατανιάς: Ολιμπά, Δημήτρης, Μενδρινός (80’ Γιακουμάκης), Μαχαμάτ, Ναζλίδης, Μιλούνοβιτς (71’ Φιγκέιρα), Νέπλιακ, Τσουράκης (75’ Τσοντάκης), Ιτούα, Κουλιμπαλί, Τετέ.

ΟΦΗ-Καλλονή: 1-1

Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση του ΟΦΗ με την Καλλονή.

Η Καλλονή ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 70ο λεπτό, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χουάνμα. Δύο λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ ισοφάρισε με κεφαλιά του Μακρή.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ολική ανατροπή, αλλά έμειναν με 10 παίκτες στο 81’ εξαιτίας αποβολής του Τριποτσέρη. Ο ΟΦΗ έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 86ο λεπτό να πάρει το τρίποντο, καθώς ο Αντελέγιε έστειλε τη μπάλα άουτ από κοντινή απόσταση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ: Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μπανούσης (72’ Ροβίθης), Μονιάκης (54’ Φερνάντεθ), Πετρόπουλος, Λαμπρόπουλος, Μερεμπασβίλι, Στάθης, Μακρής, Μιλιάζες.

Καλλονή: Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλιός (63’ Μπαρέρα), Αντέτζο, Γιορένε, Κεϊτά, Καλτσάς, Τσαμπούρης (66’ Πιπίνης), Στεβάνοβιτς, Καμαρά (46’ Ναβάρο), Χουάνμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου
Κέρκυρα-Εργοτέλης: 3-1

Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης: 1-1
Ατρόμητος-Λεβαδειακός: 1-0
ΟΦΗ-Καλλονή: 1-1
Παναιτωλικός-Πλατανιάς: 1-0
Βέροια-Νίκη Βόλου: 2-0
Ολυμπιακός-Πανιώνιος: 2-0

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ
19:30 Ξάνθη-Παναθηναϊκός