X

Ολυμπιακός: Χρειάζεται αμυντικό πριν το 2015!

Ο τραυματισμός του Μποτία άφησε εντελώς «γυμνή» την άμυνα του Ολυμπιακού και ο Μιτσελ αναζητά κεντρικό αμυντικό μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Σαν να μην έφτανε η αποχώρηση του Ερίκ Αμπιντάλ, ήρθε και ο τραυματισμός του Μποτία για να αφήσει τελείως «γυμνή» την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Μίτσελ είδε την ομάδα του να μένει μόνο με δύο διαθέσιμα στόπερ (Αυλωνίτης και Σιόβας) και κατέστησε σαφές στη συνέντευξη τύπου μετά το ματς με τον Πανιώνιο πως χρειάζεται έναν κεντρικό αμυντικό μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου.

Πρώτος στόχος παραμένει ο Μπρούνο Άλβεζ. Ο 33χρονος Πορτογάλος δεν έχει πολλές συμμετοχές με την Φενέρμπαχτσε και δεν θα είχε πρόβλημα να αφήσει την Κωνσταντινούπολη και να μετακομίσει στον Πειραιά. Άλλωστε η Ελλάδα «ξυπνά» ευχάριστες αναμνήσεις στον Άλβεζ από την επιτυχημένη παρουσία του στην ΑΕΚ την σεζόν 2004-05 ως δανεικός από την Πόρτο.

Οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν και τις περιπτώσεις των Μιρίν και Ελάντερ κατόπιν εισήγησης του Κριστιάν Καρεμπέ. Ο 23χρονος Γάλλος ανήκει στη Μονακό και αγωνίζεται ως δανεικός στην Αιντχόφεν. Μεγάλο μειονέκτημα για τον Μιρίν αποτελεί το γεγονός πως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη, διότι αγωνίστηκε με την Ολλανδική ομάδα στο Europa League. Όσο για τον Φιλίπ Ελάντερ, τον γνωρίζουν οι  «ερυθρόλευκοι» από τις μονομαχίες με την Μάλμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο 21ος ετών στόπερ θεωρείται αρκετά ταλαντούχος και οι πρωταθλητές Σουηδίας θα πρέπει να ικανοποιηθούν οικονομικά, σε αντίθεση με την περίπτωση του Μιρίν που θα έρθει ως δανεικός.

Παρότι ο Μίτσελ δήλωσε πως του φτάνουν 3 κεντρικοί αμυντικοί, ο Ολυμπιακός δεν αποκλείεται να κινηθεί και για τέταρτο. Οι «ερυθρόλευκοι» παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τον Δημήτρη Γούτα της Ξάνθης. Ο 20χρονος στόπερ είναι νεαρός, εξελίξιμος και Έλληνας.

Όσον αφορά τον Μποτία, ο Ισπανός έπαθε ζημιά στο γόνατο και υπολογίζεται πως θα επιστρέψει στην ενεργό δράση τον Φεβρουάριο.