X

Με Μαρινάκη και Αμπιντάλ για το +2 ο Ολυμπιακός

Από το… -7 ο Ολυμπιακός θέλει να βρεθεί στο +2. Παρότι κινδύνευσε να χάσει την επαφή με την πρώτη θέση μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα, η ομάδα του Μίτσελ έχει την ευκαιρία με νίκη απόψε (19.30) στη Μυτιλήνη επί της Καλλονής να επιστρέψει στην κορυφή της Σούπερ Λίγκα και να μεταφέρει την πίεση στον ΠΑΟΚ, που αγωνίζεται αύριο στη «Λειβαδιά».

Ant1news


Του Βασίλη Χατζηδάκη

Η «ναυμαχία» της Μυτιλήνης μόνο εύκολη δεν θα είναι για τους «ερυθρόλευκους». Οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να… βυθίσουν για πρώτη φορά εφέτος τους νησιώτες στο γήπεδο τους και να παραβιάσουν την απροσπέλαστη άμυνα της ομάδας του Γιάννη Μαντζουράκη, η οποία δεν έχει δεχθεί γκολ σε 7 αγώνες.

Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην εξέδρα και τον Ερίκ Αμπιντάλ στον αγωνιστικό χώρο, οι «λαβωμένοι» από απουσίες πρωταθλητές θέλουν να πουν «αντίο» με νίκη τόσο στον Γάλλο σούπερ σταρ όσο και στο 2014. Στο νησί του Αιγαίου δεν ταξίδεψαν οι τραυματίες Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Αυλωνίτης, Σαλίνο, ο άρρωστος Φουστέρ, ο ανέτοιμος Ντουρμάζ και ο απείθαρχος Αφελάι.

Έτσι ο Μίτσελ προσανατολίζεται σε ενδεκάδα με τον Ρομπέρτο στο τέρμα και τους Ελαμπντελαουί, Σιόβα, Αμπιντάλ και Μαζουάκου να συνθέτουν την αμυντική τετράδα. Ο Μανιάτης με τον Εντινγκά θα παραμείνουν στη μεσαία γραμμή, με τον Κασάμι στο ένα άκρο και τον Ντοσεβί στο άλλο. Ο Κώστας Μήτρογλου θα προσπαθήσει να σκοράρει για τέταρτο σερί ματς, έχοντας από πίσω του τον Τσόρι Ντομίνγκεζ.

Την αποστολή του Ολυμπιακού, που θα έχει πολύ κόσμο στο πλευρό του, συμπληρώνουν οι Μέγερι, Μπενίτεζ, Διαμαντάκος, Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Γιαννούλης και Βούρος.

Όσον αφορά το μετεγγραφικό σχεδιασμό ενόψει Ιανουαρίου, οι «ερυθρόλευκοι» θα κινηθούν για έναν κεντρικό αμυντικό (ηλικίας 29 με 30), 2 εξτρέμ (μετά τα πειθαρχικά παραπτώματα του Αφελάι) και τον Άλαν Πουλίδο.