X

Στην κορυφή «κλείνει» το 2014 ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 εκτός έδρας του Λεβαδειακού και αποχαιρετά το 2014, όντας στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ant1news



Μετά την ήττα-σοκ από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα και έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο τη χρονιά. Ο «δικέφαλος του βορρά» επικράτησε με 2-1 του Λεβαδειακού στη Λιβαδειά, για την 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, και αναρριχήθηκε εκ νέου στην κορυφή της βαθμολογίας, περνώντας με έναν βαθμό πάνω από τον Ολυμπιακό.

Οι «ασπρόμαυροι», που είχαν την υπεροχή και τον έλεγχο του αγώνα, προηγήθηκαν με τον Τζαβέλλα στο 12ο λεπτό, ενώ λίγο αργότερα (23΄) ακολούθησε σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα στον σκόρερ και τον Βαγγέλη Μάντζιο, με αποτέλεσμα να αποβληθούν και οι δύο με κόκκινη κάρτα.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά και σε ένα δεύτερο τέρμα στο 27ο λεπτό με το δοκάρι του Περέιρα, ενώ το πέτυχε τελικά με τον ίδιο παίκτη στο 51ο λεπτό, παίρνοντας «αέρα» δύο τερμάτων. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε στο 80΄ όταν ο Κονέ μείωσε σε 1-2 , γεγονός που ώθησε τους παίκτες του Λεβαδειακού να βγουν στην επίθεση. Στα τελευταία λεπτά, η ομάδα της Λιβαδειάς έφτασε κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ, δεν κατάφερε όμως να χαλάσει τη βραδιά των Θεσσαλονικέων.

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός: Σηφάκης, Σκέμπης (58’ Γιακουμάκης), Γεωργιάδης (86’ Νικολακάκης), Μάγκας, Βούκσεβιτς, Τόμας, Σάντσες (31’ Σοτέλο), Μιλοσάβλιεφ, Κονέ, Γκόμεζ.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Βίτορ (63’ Ποζατζίδης), Ρατς, Μαντούρο, Κάτσε, Περέιρα (89' Σαββίδης), Παπαδόπουλος (53’ Γκολάσα), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.