X

Ολυμπιακός: Λήξη συναγερμού και Ροζίτσκι!

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού βρίσκεται στην Αγγλία και οι μετεγγραφικές εξελίξεις θα τρέξουν με την επιστροφή του στην Ελλάδα μετά τα Χριστούγεννα.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Χριστουγεννιάτικο «δώρο» δεν θα πάρουν οι φίλοι του Ολυμπιακού, αλλά το… πρωτοχρονιάτικο ίσως είναι ιδιαίτερα λαμπερό και ακούει στο όνομα Τόμας Ροζίτσκι. «Δώρο» με ονοματεπώνυμο, που μπορεί να φέρει τον «ερυθρόλευκο» κόσμο στο αεροδρόμιο και να αλλάξει τη δυναμική της ομάδας. Ο Τσέχος βλέπει πως δεν βρίσκεται μέσα στα πλάνα του Αρσέν Βενγκέρ και για πρώτη φορά δεν είναι αρνητικός στην προοπτική του ελληνικού πρωταθλήματος. Αν ο 34χρονος μεσοεπιθετικός ανάψει το «πράσινο φως», ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι έτοιμος να… πυροδοτήσει την πρώτη «βόμβα» στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού βρίσκεται στην Αγγλία και οι μετεγγραφικές εξελίξεις θα τρέξουν με την επιστροφή του στην Ελλάδα μετά τα Χριστούγεννα. Παρότι πολλοί περίμεναν πως την Τρίτη θα μαθαίναμε τις πρώτες προσθαφαιρέσεις στην ομάδα του Πειραιά, ο… συναγερμός έληξε και μέχρι το Σαββατοκύριακο θα επικρατήσει «ησυχία».

Με την επιστροφή του προέδρου θα ξεκινήσουν οι διεργασίες προκειμένου να αρχίσουν και οι αφίξεις. Η πρώτη ίσως να αφορά τον Ρικάρντο Κόστα. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις τόσο με τον 33χρονο Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό όσο και με την Αλ Σαλίγια. Ο δανεισμός του Ρικάρντο Κόστα μπορεί να «παγώσει» μόνο αν οι πρωταθλητές δουν πως μπορούν να κάνουν το «κόλπο γκρόσο» με τον Φιλίπ Μεξές ή στόπερ ανάλογου επιπέδου με τον Γάλλο.

Επικρατέστεροι για τη θέση του αμυντικού χαφ θεωρούνται ο Ντιντιέ Ντιγκάρ της Νις και ο Πολ Κεϊτά της Καλλονής. Σύμφωνα με τον γαλλικό τύπο, στο στόχαστρο του Ολυμπιακού βρίσκεται και ο Κλεμάν Σαντόμ της Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος όμως δεν είναι κλασικός κόφτης.