X

Βίτορ Περέιρα, ο διάδοχος του Μίτσελ!

Ο Πορτογάλος τεχνικός είναι ο «εκλεκτός» του Βαγγέλη Μαρινάκη για να διαδεχθεί τον Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Ο Βίτορ Περέιρα είναι ο «εκλεκτός» του Βαγγέλη Μαρινάκη για τη θέση του προπονητή στον Ολυμπιακό. Μόνο τα τυπικά απομένουν για την οριστικοποίηση της συμφωνίας και ο 46χρονος Πορτογάλος αναμένεται να καθίσει στον πάγκο των πρωταθλητών στον «τελικό» με την Ξάνθη στα «Πηγάδια».

Ο γεννημένος στις 26 Ιουλίου του 1968 στο Εσπίνιο, Βίτορ Μανουέλ ντε Ολιβέιρα Περέιρα έγινε βοηθός του Αντρέ Βίλας Μπόας στην Πόρτο το καλοκαίρι του 2010. Όταν ο προπονητής των «δράκων» αναχώρησε για το Λονδίνο και την Τσέλσι, ο Περέιρα πήρε τη θέση του και κατέκτησε 2 πρωταθλήματα Πορτογαλίας με την Πόρτο.

Στα τέλη Μαίου του 2013 αποφάσισε να αλλάξει παραστάσεις και να συνεχίσει την καριέρα του στην Πρέμιερ Λίγκ για λογαριασμό της Έβερτον. Ωστόσο, τα πετροδόλαρα των Αράβων της Αλ Αχλί τον έπεισαν αλλάξει δρομολόγιο και να υπογράψει διετές συμβόλαιο έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Θιασώτης του επιθετικού ποδοσφαίρου, ο Περέιρα είναι μαθημένος στην πίεση και τον πρωταθλητισμό, ενώ θεωρείται και σπουδαίος σκάουτερ. Ο 46χρονος έχει να περηφανεύεται πως είναι αυτός που διέγνωσε πρώτος το ταλέντο του Χάμες Ροντρίγκεζ.