X

Έμειναν «όρθια» τα Χανιά κόντρα στους «πράσινους»

Με έναν εξαιρετικό Νίνη, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 2-0 απέναντι στα Χανιά, όμως οι Κρητικοί έφεραν τα πάνω κάτω και πήραν την πρόκριση μαζί με το «τριφύλλι».

Ant1news



Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στα Χανιά, ο Παναθηναϊκός και η ομώνυμη ομάδα ήρθαν ισόπαλοι 2-2 και πήραν και οι δύο το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «πράσινοι» έχοντας έναν εκπληκτικό Νίνη, στο ντεμπούτο του στη δεύτερη θητεία του στο «τριφύλλι», προηγήθηκαν με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη αιφνιδιάστηκαν από τους γηπεδούχους. Μόλις στο 17ο λεπτό ο Νίνης έγραψε το 1-0 με ωραία ατομική ενέργεια, ενώ στο 29΄  ο Κλωναρίδης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, που είχε την κυριαρχία στον αγώνα.

Παρά την «πράσινη» υπεροχή, στην επανάληψη οι γηπεδούχοι άρχισαν σταδιακά να βελτιώνουν την εικόνα τους και ανεβάζουν ρυθμούς, εκμεταλλευόμενοι τη χαλάρωση των αντιπάλων τους, με αποτέλεσμα να μειώσουν αρχικά στο 75΄ με τον Κρητικό και να φτάσουν στη συνέχεια στη σπουδαία ισοφάριση με τον Πάγκαλο, λίγο πριν το φινάλε (84’).

Μάλιστα, οι Κρητικοί είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να σκοράρουν απέναντι στον διπρόσωπο Παναθηναϊκό, τόσο μετά όσο και πριν την ισοφάριση.

Οι συνθέσεις:

Α.Ο. Χανιά: Σικαλιάς, Παγώνης Αν., Μανωλάς, Γκότοβο, Κοντέων, Σιλιγαρδάκη, Εσόνο (56' Καραγιάννης), Καραλής (66' Μαρτσάκης), Γκούμας (73' Οικονομόπουλος), Πάγκαλος, Κρητικός.


Παναθηναϊκός: Κότσαρης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης (77' Νάνο), Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης (70' Μπαϊράμι), Λαγός (70' Μπούι), Δώνης, Καρέλης, Νίνης και Ντίνας.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, ωστόσο και οι δύο ομάδες αποκλείστηκαν από τη συνέχεια στο Κύπελλο Ελλάδας. Σπουδαία νίκη-πρόκριση επί του Ατρομήτου πήρε νωρίτερα η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.