X

Η «χρυσή μπάλα» στα πόδια του Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής επικράτησε στη ψηφοφορία των Λιονέλ Μέσι και Μάνουελ Νόιερ.

Ant1news

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τρίτη στη καριέρα του ο Κριστιάνο Ρονάλντο  κατάκτησε το πολυπόθητο βραβείο πλησιάζοντας τις 4 κατακτήσεις του Μέσι, γεγονός που σχολίασε λέγοντας, «Θέλω να φτάσω τον Μέσι». Κορυφαίος προπονητής αναδείχτηκε όπως αναμενόταν ο Γιοακίμ Λεβ και καλύτερο γκολ εκείνο του Χάμες Ροντρίγκες.

Ο Ρονάλντο συγκέντρωσε ποσοστό 37,66%, ο Μέσι 15,76% και ο Νόιερ 15,72%. Κορυφαία παίκτρια της χρονιάς αναδείχθηκε η Γερμανίδα Ναντίν Κέσλερ της Βόλφσμπουργκ, η οποία προτιμήθηκε από την Βραζιλιάνα Μάρτα και την Αμερικανίδα Άμπι Γουάμπας.

Στα παραλειπόμενα της βραδιάς ότι ούτε ο Ρονάλντο ούτε ο Μέσι ψήφισαν ο ένας τον άλλο στις 3 ψήφους που είχαν. Ο Πορτογάλος ψήφισε τους συμπαίκτες του στη Ρεάλ, Μπέιλ, Μπενζεμά και Ράμος, ενώ ο Αργεντίνος τους Ινιέστα, Ματσεράνο και Άνχελ ντι Μαρία.

Ο πορτογάλος εμφανώς συγκινημένος δήλωσε αμέσως μετά, «Μπορώ να δω τη μητέρα μου, την οικογένειά μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με ψήφισαν. Τον προπονητή μου, τους συμπαίκτες μου, τον πρόεδρο της ομάδας.

Ήταν μία αξέχαστη χρονιά. Το να κερδίζεις τέτοιου είδους βραβεία είναι κάτι μοναδικό και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θέλω να συνεχίσω να δουλεύω όπως έκανα μέχρι τώρα, προσπαθώντας να κατακτήσω περισσότερους τίτλους - σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο. Για τη μητέρα μου, τον πατέρα μου, που με κοιτάζει από εκεί πέρα με το γιο μου.

Θέλω να βελτιώνομαι όσο περνά ο καιρός. Θέλω να πω σε όλους τους Πορτογάλους ότι ποτέ δεν πίστευα πως θα κερδίσω τρεις φορές αυτό το βραβείο. Θέλω να γίνω ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της ιστορίας και αυτό απαιτεί πολλές θυσίες, επομένως θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους γι' αυτή τη βραδιά. Είναι μια αξέχαστη στιγμή. Δεν πρόκειται να σταματήσω. Θέλω να φτάσω τον Μέσι».