X

Οι πρώτες «μετεγγραφές» του Περέιρα

Η «αναγέννηση» Αφελάι, Ντοσεβί και Ντουρμάζ δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός δεν θα αποκτήσει έναν ακόμη εξτρέμ.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έχει προχωρήσει ακόμη στην απόκτηση κάποιου ποδοσφαιριστή, όμως δείχνει «ενισχυμένος» στα 2 πρώτα 90λεπτα με τον Βίτορ Περέιρα στον πάγκο του.

 Η πρώτη «μετεγγραφή» στη μετά-Μίτσελ εποχή ακούει στο όνομα «αμυντικό transition». Είναι φανερό πως το παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» έχει βελτιωθεί στο θέμα της τακτικής και υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση. Μέχρι πρότινος, όποτε οι παίκτες του Ολυμπιακού έχαναν τη μπάλα, ο αντίπαλος έφτανε με ιδιαίτερη ευκολία μπροστά από την εστία του Ρομπέρτο. Ακόμη και μετά από κόρνερ ή φάουλ έξω από την αντίπαλη περιοχή. Πλέον οι πειραιώτες πιέζουν την πρώτη πάσα και αμύνονται με περισσότερους ποδοσφαιριστές.

 Στο τελευταίο ματς με τον Μίτσελ στον πάγκο, ο Πλατανιάς δημιούργησε 11 τελικές προσπάθειες, ενώ ο σαφώς πιο ποιοτικός Παναιτωλικός απείλησε μόλις 3 φορές την εστία των πρωτοπόρων της Σούπερ Λίγκα. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προπονητή της ομάδας του Αγρινίου, Μάκη Χάβου, ο οποίος τόνισε πως: «ο Ολυμπιακός πίεζε εκεί που χανόταν η μπάλα, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε τις κόντρα επιθέσεις. Βλέπω ότι προσπαθεί να επιτεθεί με περισσότερους παίκτες, αλλά δίνει μεγάλη προσοχή στο αμυντικό transition που είναι σημαντικό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

 Καλή η άμυνα, αλλά χωρίς ακραίους δεν μπορείς να διασπάσεις τις κλειστές άμυνες. Πριν λοιπόν ο Περέιρα ζητήσει την απόκτηση των Κάμπελ, Βάις, Βαρέλα και Κουαρέσμα, αποφάσισε να βγάλει από τη «ναφθαλίνη» τον Αφελάι, να δώσει φανέλα βασικού στον Ντοσεβί και να επιστρατεύσει τον «φευγάτο» Τζίμι Ντουρμάζ. Ο Αφρικανός σκόραρε τόσο στην Ξάνθη όσο και στο Φάληρο, θέτοντας υποψηφιότητα για την λίστα του Europa League, o Ολλανδός «έριξε» τους Ακρίτες στα «Πηγάδια» και ο Σουηδός χάρισε το χάι λάιτ του νικηφόρου 2-0 επί του Παναιτωλικού, σηκώνοντας στο πόδι το Καραϊσκάκη στο γκολ του Μανιάτη.

 Η «αναγέννηση» Αφελάι, Ντοσεβί και Ντουρμάζ δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός δεν θα αποκτήσει έναν ακόμη εξτρέμ. Όσο η Άρσεναλ δεν κλείνει την «πόρτα» για τον δανεισμό του Τζόελ Κάμπελ, τόσο ελπίζουν οι πρωταθλητές πως ο Κοσταρικανός θα επιστρέψει στο Ρέντη. Οι «ερυθρόλευκοι» θα προτιμούσαν να αγοράσουν τα δικαιώματα του παίκτη, αλλά οι «κανονιέρηδες» αξιώνουν περισσότερα από 8 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη η Μπενφίκα εισέπραξε το πρώτο μεγαλοπρεπέστατο «όχι» του Αρσέν Βενγκέρ και έστρεψε την προσοχή της σε άλλους στόχους.

Όπως και να έχει η πρώτη μετεγγραφή θα αφορά στόπερ. Τα όνομα των Νέτο, Ναβαρέτι και Σιανί βρίσκονται στο προσκήνιο, όμως οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον Ολυμπιακό να έχει επαφές με αμυντικό που δεν έχει διαρρεύσει το όνομα του.