X

Πρωταθλητή τον Ολυμπιακό έβγαλε το «exit poll» του Ηρακλείου

Οι Πειραιώτες πέρασαν νικηφόρα από το Γεντί Κουλέ, επικρατώντας 3-0 του ΟΦΗ και διατηρήθηκαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ant1news

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν δυνατά το ματς και προσπάθησαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος. Πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 10λέπτου, ο Μήτρογλου έβγαλε ασίστ στον Σιόβα, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση.

Ο Τσόρι Ντομίνγκες έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 21ο λεπτό, αλλά έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό οκτώ λεπτά αργότερα. Ήταν το 29ο λεπτό όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Τσόρι, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κάλαϊτζιτς και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Τσόρι Ντομίνγκες ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον γκολκίπερ των Κρητικών, πετυχαίνοντας το 0-1.

Ο ΟΦΗ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 51’, αλλά το πλασέ του Τζορτζ έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Σιόβας. Στο 74’ ο Φορτούνης διπλασίασε τα τέρματα του Ολυμπιακού στην πρώτη του ευκαιρία μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε με υποδειγματικό τελείωμα ο Μήτρογλου στο 88ο λεπτό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ: Λόρια, Δαμιανάκης, Φαζός, Μπολάκης, Μονιάκης (90’ Μανιδάκης), Λαμπρόπουλος (90’ Μαραθιανός), Κάλαϊτζιτς, Μερεμπασβίλι, Ροβίθης (70’ Μακρής), Κουτσιανικούλης, Τζορτζ.

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης, Κασάμι (90' Μιλιβόγεβιτς), Αφελάι, Ντοσεβί (84’ Ντουρμάζ), Ντομίνγκες (74’ Φορτούνης), Μήτρογλου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Σάββατο 24 Ιανουαρίου
Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα: 1-1
Νίκη Βόλου-ΠΑΟΚ: 0-3 (άνευ αγώνα)
Κέρκυρα-Βέροια: 4-0
Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος: 2-0
Παναθηναϊκός-Καλλονή: 1-0
Πανθρακικός-Λεβαδειακός: 1-0
ΟΦΗ-Ολυμπιακός: 0-3

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου
17:15 Παναιτωλικός-Ατρόμητος
19:30 Πλατανιάς-Εργοτέλης