X

«Μπαλωθιά» στα Γιάννενα

Τα Χανιά έκαναν την έκπληξη και πήραν μία δραματική πρόκριση επί του ΠΑΣ στη διαδικασία των πέναλτι.

Ant1news

Το εισιτήριο της πρόκρισης στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας πήραν τα Χανιά, ανατρέποντας το εις βάρος τους 1-2 του πρώτου αγώνα στην Κρήτη.

Η αποβολή του Τάσου Κρητικού στο 43ο λεπτό ήταν καθοριστική στο ματς. Οι Χανιώτες εκμεταλλεύθηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα και πέτυχαν το come back, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα και οδηγώντας την αναμέτρηση στην παράταση.

Ο ΠΑΣ προηγήθηκε στο 39’ με τον Σαπαλίδη, τα Χανιά ισοφάρισαν με τον Στέλιο Κρητικό στο 52’ και πέτυχαν το 1-2 με τον Γκότοβο στο 84ο λεπτό.

Στην ημίωρη παράταση το σκορ δεν άλλαξε και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι. Εκεί ο Μανιάς έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Σικαλιά, οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν πιο ψύχραιμοι και επικράτησαν με 5-3.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα: Σωτηρίου, Ντάσιος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Ναδάλες, Αυγενικού (60’ Τζημόπουλος), Χαρίσης, Ηλιάδης (79’ Μανιάς), Γιάκος (100’ Ίλιτς), Σαπαλίδης, Τάσος Κρητικός.

Χανιά: Σικαλιάς, Οικονομόπουλος, Εσσόνο, Γκότοβος, Κοντέων, Γκούμας (46’ Στέλιος Κρητικός), Ενγκουέμ, Καραγιάννης (104’ Γανωτής), Αλέκου (46’ Μαρτσάκης), Γκονζάλες, Πάγκαλος.