X

«Φτερούγισε» στους 8 ο Δικέφαλος

Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 την Κέρκυρα, στο ΟΑΚΑ, και πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Ant1news


Μάνταλος και Αραβίδης υπέγραψαν την πρόκριση της ΑΕΚ στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Ένωση,  παρά το 1-1 του πρώτου αγώνα που της έδινε προβάδισμα πρόκρισης,  μπήκε στο ματς για να γίνει το αφεντικό. Ήταν συνεχώς στην επίθεση και έψαχνε το γκολ, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά στημένοι στην άμυνα. Οι «Φαίακες» κινδύνεψαν δυο φορές στο πρώτο 45λεπτο αλλά πήγαν στα αποδυτήρια με μηδέν παθητικό.  

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και αυτή τη φορά δικαιώθηκε και μάλιστα δις. Στο 51' ο Γκόμες ανέτρεψε τον Σοϊλέδη, ο Τριτσώνης καταλόγισε το πέναλτι και ο Μάνταλος από τα 11 βήματα έκανε το 1-0. Το παιχνίδι κυλούσε με τους Κιτρινόμαυρους να έχουν την πλήρη υπεροχή  και στο 82΄ ο Αραβίδης,, που πριν ένα λεπτό είχε διώξει την μπάλα από την γραμμή της εστίας της ΑΕΚ μετά από λάθος έξοδο του Ανέστη, έγραψε με δυνατό σουτ το 2-0, αξιοποιώντας εντυπωσιακή μπαλιά του Μπαρμπόσα.

    

Το ματς ολοκληρώθηκε με τους οπαδούς της ΑΕΚ να τραγουδάνε για κύπελλο και γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, κι αφού προηγουμένως, στο 84΄, είχαν δει την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι της Κέρκυρας μετά από σέντρα του Μπακάκη.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης (83΄ Πεταυράκης), Γιόχανσον, Ανάκογλου (89΄ Ντακόλ), Πλατέλλας (77΄ Μπρέσεβιτς), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης. 

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Κόντος (46΄ Χαβίτο), Παρασκευαΐδης (57΄ Βενέτης), Ντιμιτρόφσκι, Σιόντης, Ανδρεόπουλος, Καρντόζο (57΄ Μαρκόφσκι), Γκόμεζ, Ζορμπάς, Ταβάρες, Καϊκούτ.