X

Ολυμπιακός: 34 χρόνια μετά κανείς δεν τους ξεχνά

Πάνω από 4 χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού έδωσαν το παρών στην επιμνημόσυνη δέηση.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Την Κυριακή συμπληρώνονται 34 χρόνια από την πιο «μαύρη σελίδα» στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, όμως ουδείς έχει ξεχάσει τα θύματα της Θύρας 7. Η οικογένεια του Ολυμπιακού τίμησε το μεσημέρι του Σαββάτου στο γήπεδο Καραϊσκάκη τη μνήμη των 21 συνανθρώπων μας που άφησαν την τελευταία τους πνοή στις 08/02/1981 μετά το ντέρμπι των «ερυθρόλευκων» με την ΑΕΚ.

Το σύνθημα «αδέλφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε» δονούσε την ατμόσφαιρα, με τη μητέρα του 14χρονου Τουμανίδη-του μικρότερου θύματος της τραγωδίας, να ζητά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους ποδοσφαιριστές του Βίτορ Περέιρα: «Αυτά τα παιδιά έδωσαν τη ζωή τους για τον Ολυμπιακό, δεν σας λείπει τίποτα. Η μόνη σας δουλειά είναι να βάζετε γκολ και να πάρετε το πρωτάθλημα».

Στο Φάληρο «έσπασαν καρδιές» με τους 4 χιλιάδες φίλους της ομάδας να φωνάζουν «Αθάνατοι». Ανάμεσα τους ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο ιστορικός ηγέτης των «ερυθρολεύκων», Σωκράτης Κόκκαλης, ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, ο Μιχάλης Κουντούρης, ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο Υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, ο Μητροπολίτης Πειραιά, Σεραφείμ και αθλητές από όλα τα τμήματα του συλλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού παραβρέθηκε στο μνημόσυνο, παρότι στις 16.00 έπαιζε με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα.

Με την άφιξη των ποδοσφαιριστών, ακούστηκε το σύνθημα: «Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές», ενώ ο κόσμος ζήτησε «διπλό» μέσα στην Τούμπα. Στη θέα των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου, οι οπαδοί των πειραιωτών φώναξαν για την κατάκτηση του τέταρτου ευρωπαϊκού στη Μαδρίτη.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, τόνισε ότι το γήπεδο Καραϊσκάκη πρέπει να δοθεί για πάντα στον Ολυμπιακό, ενώ η Λόλα Νταϊφά προσέθεσε: «Να μην ξεχνάμε. Όχι τυπικό μνημόσυνο. Είναι ιστορίες ανθρώπων».