X

Οι μάχες με τους «δικεφάλους» συνεχίζονται

Ο Ολυμπιακός «έκοψε τα φτερά» του «δικεφάλου του βορρά» στο πρωτάθλημα και τώρα ετοιμάζεται να… προσγειώσει ανώμαλα το «δικέφαλο το νότου» στο Κύπελλο.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Παρότι δεν έφυγαν με αυτό που άξιζαν από την Τούμπα, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Διατήρησαν τη διαφορά των 8 βαθμών από τον ΠΑΟΚ και θα έχουν την ευκαιρία σε δύο εβδομάδες στη Λεωφόρο να ρίξουν τους «τίτλους τέλους» όσον αφορά στη μάχη της πρώτης θέσης.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο -6, αλλά ο Ολυμπιακός του Περέιρα απέδειξε και στην Τούμπα πως δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα των πρώτου γύρου. Κάτι που αναγνώρισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, δίνοντας συγχαρητήρια σε παίκτες και προπονητή μετά τη λήξη του ντέρμπι:

«Θέλαμε όλοι τη νίκη σήμερα, καθώς είναι μία ημέρα ιερή για τον σύλλογό μας. Ωστόσο, κάνατε αυτό που σας ζητήσαμε. Παίξατε με καρδιά, με ψυχή και μόνο από ατυχία δεν νικήσατε. Είδατε πως και εγώ από την πλευρά μου ήμουν εδώ, δίπλα σας και κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να μην επαναληφθούν αυτά που έγιναν πέρυσι, στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Συνεχίζουμε, ως μια γροθιά, γιατί έρχεται δύσκολος μήνας! Θέλουμε να δώσετε όλες σας τις δυνάμεις, να παραμείνετε ενωμένοι, όπως είστε, μια οικογένεια! Και να προχωρήσουμε δυνατά, με νίκες, για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Ζήτω ο Ολυμπιακός!»

Οι «ερυθρόλευκοι» ευχαρίστησαν τον ΠΑΟΚ για τη φιλοξενία και έφυγαν από τη Θεσσαλονίκη με μοναδικό παράπονο «γιατί ο Γιάχος δεν έδωσε το πέναλτι στον Σαντάνα;»

Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν και οι Πειραιώτες έχουν στρέψει ήδη την προσοχή τους στον προημιτελικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ. Η δίψα για νίκη και πρόκριση είναι μεγάλη τόσο στην ομάδα όσο και στον κόσμο. Ο Βίτορ Περέιρα σκέφτεται να «φρεσκάρει» την ενδεκάδα, δίνοντας θέση βασικού στους Ντουρμάζ, Φορτούνη και Μιλιβόγεβιτς.