X

Ο Σουάρες «καθάρισε» για την Μπαρτσελόνα, προβάδισμα για τη Γιουβέντους

Με δύο γκολ του Σουάρες, η Μπαρτσελόνα έφυγε με τη νίκη (2-1) από την έδρα της Σίτι και πέταξε για τους «8». Προβάδισμα απέκτησε και η Γιουβέντους, που νίκησε με το ίδιο σκορ την Ντόρτμουντ.

Ant1news



Ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για τη φάση των «8» του Champions League απέκτησε η Μπαρτσελόνα. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λουίς Σουάρες, οι Καταλανοί επικράτησαν με 2-1 της Μάνστεστερ Σίτι επί αγγλικού εδάφους, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, και βρίσκονται πλέον «αγκαλιά» με το εισιτήριο που οδηγεί στα προημιτελικά.

Ο διεθνής Ουρουγουανός επιθετικός άνοιξε το σκορ για την ομάδα του μόλις στο 16ο λεπτό, ενώ στο 30ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματα των «μπλαουγκράνα», δείχνοντας τον δρόμο για τη νίκη. Το μόνο που κατάφερε η Σίτι ήταν να μειώσει σε με τον Αγουέρο  στο 69ο λεπτό, ενώ στις καθυστερήσεις η Μπαρτσελόνα έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 3-1, με τον Μέσι να αστοχεί σε πέναλτι.

Σημειώνεται ότι οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Κλισί στο 74΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμιτσέλις, Κλισί, Νασρί (62' Φερναντίνιο), Φερνάντο, Μίλνερ, Σίλβα (78' Σανιά), Τζέκο (68' Mπονί), Αγκουέρο.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Άλβες (75' Αντριάνο), Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα, Ράκιτιτς (71' Ματιέ), Μπουσκέτς, Ινιέστα, Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ (80' Πέδρο).

Προβάδισμα πρόκρισης για την προημιτελική φάση του Champions League απέκτησε και η Γιουβέντους, που νίκησε επίσης με 2-1 την Ντόρτμουντ στην Ιταλία.

Η «μεγάλη κυρία» προηγήθηκε με γκολ του Κάρλος Τέβες μόλις στο 13ο λεπτό του αγώνα, ενώ οι Βεστφαλοί απάντησαν πέντε λεπτά αργότερα (18΄), ισοφαρίζοντας με τον Ρόις. Το προβάδισμα στους «μπιανκονέρι» έδωσε εκ νέου στο 43ο λεπτό  ο Μοράτα, με το 2-1 να παραμένει τελικά μέχρι τη λήξη.

Ο ιταλικός σύλλογος δημιούργησε μερικές ακόμη καλές ευκαιρίες στην επανάληψη, αλλά δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει, ενώ στην αντίπερα όχθη η Ντόρτμουντ κινήθηκε σε… ρηχά νερά, δίχως να απειλήσει ιδιαίτερα.

Οι συνθέσεις:

Γιουβέντους: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Πίρλο (37' Περέιρα), Πογκμπά, Μαρκίζιο, Βιντάλ (86' Παντόιν), Τέβες (89' Κομάν), Μοράτα.

Ντόρτμουντ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ (32' Γκίντερ), Παπασταθόπουλος (46' Κιρχ), Χούμελς, Σμέλτσερ, Γκιουντογάν, Σαχίν, Μχιταριάν, Ροις, Ομπαμεγιάνγκ, Ιμόμπιλε (76' Μπλαστσικόβσκι).