X

Αναβολή ή εκκένωση του γηπέδου είχε ζητήσει ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών και ποινή αποκλεισμού της έδρας του.

Ant1news



Του Γιώργου Τριανταφυλλίδη

Ο Παναθηναϊκός απολογήθηκε το μεσημέρι στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκα και έδωσε στη δημοσιότητα το έγγραφο που είχε στείλει στις αρμόδιες αρχές, λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα και όταν ενημερώθηκε για την παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στον πάγκο του Ολυμπιακού, με το οποίο έφτασε να προτείνει ακόμα και την εκκένωση του γηπέδου.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, κατέθεσε ως μάρτυρας στην απολογία των «πρασίνων» για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και θεωρεί ηθικό αυτουργό για τα επεισόδια το πρόεδρο του Ολυμπιακού λόγω της απόφασης του να κάτσει στον πάγκο της ομάδας του, ενώ έριξε βολές και στην αστυνομία.

Ο κ. Αλαφούζος είπε μεταξύ άλλων ότι «ο λόγος που ανησύχησα περισσότερο του αναμενομένου, ήταν όταν άκουσα ότι θα έρθει για πρώτη φορά ο κ. Μαρινάκης, επειδή υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα. Για αυτό έκανα αυτές τις ενέργειες. Σχεδιάσαμε έναν τρόπο για να πάει σε ένα μπουθ με ασφάλεια και να μείνει μακριά από τους οπαδούς. Το συμφωνήσαμε με την Αστυνομία και αισθανθήκαμε μία μικρή ασφάλεια. Την Κυριακή το πρωί ενημερώθηκα ότι θα κάτσει στον πάγκο της ομάδας του. Είχαμε συμφωνήσει όλοι ότι τα διοικητικά μέλη του Ολυμπιακού θα πήγαιναν στο μπουθ. Μίλησα την Κυριακή με τον κ. Σιμιτζόγλου και τον εισαγγελέα. Τους ενημέρωσα ότι το ματς δεν γίνεται με τον κ. Μαρινάκη στον πάγκο. Ο υπουργός μου είπε ότι με κατανοεί. Μετά, ζήτησα από τη νομική υπηρεσία, ετοιμάσαμε μία επιστολή και τη στείλαμε στους αρμόδιους και λέγαμε ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια του αγώνα. Ο κ. Αρκουμάνης, ο οποίος είχε την ευθύνη, έκανε σοβαρές παραλείψεις στα καθήκοντα του και τα έχουμε καταγράψει και θα τα κοινοποιήσουμε όσο πρέπει.

Εμείς δεν θέλαμε να κάνουμε το παιχνίδι και ο αγώνας άρχισε παρόλα αυτά. Η βία είναι καταδικαστέα και στεναχωριέμαι κάθε φορά που συμβαίνει. Θίγεται ο Παναθηναϊκός και δεν βρισκω θετικά στοιχεία στη βία και στην κακή λεκτική συμπεριφορά. Δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε σωματική έρευνα, να ελέγξουμε τον όχλο. Είπα στον κ. Αρκουμάνη ότι εάν υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν επεισόδια, η Αστυνομία να περιορίσει το δικαίωμα της ελεύθερης κίνησης».

Η απόφαση αναμένεται εντός της ημέρας και ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών, ποινή αποκλεισμού της έδρας του για 2-3 αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο από 70 χιλιάδες εώς 200 χιλιάδες ευρώ.

Δείτε εδώ το έγγραφο του Παναθηναϊκού.