X

Σε UEFA και FIFA η...χάρη μας λόγω Καρεμπέ

Η ρατιστική επίθεση σε βάρος του Κριστιάν Καρεμπέ έφτασε ..ψηλά.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Οι εικόνες ντροπής της Λεωφόρου έκαναν τον γύρο του κόσμου και έφτασαν μέχρι τα γραφεία της UEFA και της FIFA. Σαν να μην έφταναν οι εισβολές οπαδών και οι φωτοβολίδες, ήρθε και η ρατσιστική επίθεση στον Κριστιάν Καρεμπέ για να απαξιώσει πλήρως το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, οπαδοί του Παναθηναϊκού παρουσιάζονται να αφήνουν ρατσιστικά υπονοούμενα για τον Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος βρισκόταν στο μπουθ που φιλοξένησε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί η F.A.R.E (το αρμόδιο όργανο της UEFA για κρούσματα ρατσισμού), ενώ υπενθυμίζουμε πως η ευρωπαϊκή ομοσπονδία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε τέτοιου είδους ζητήματα. Πόσο μάλλον όταν ο Γάλλος είναι πρεσβευτής της FIFA σε θέματα κατά του ρατσιμού.

Η UEFA δεν μπορεί να τιμωρήσει από μόνη της τον Παναθηναϊκό για ρατσισμό, ωστόσο μπορεί να πιέσει τα αρμόδια ελληνικά όργανα να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Οι «πράσινοι» καταδίκασαν το περιστατικό και ενημέρωσαν πως αναζητούν τον παραβάτη για να τον αποβάλουν από τα παιχνίδια της ομάδας.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει ανέκαθεν αποδείξει πως βρίσκεται ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού και ως εκ τούτου καταδικάζει την έστω και μεμονωμένη εκδήλωσή της. Ο παραβάτης ήδη αναζητείται και θα αποβληθεί καθώς τέτοια φαινόμενα δεν είναι ανεκτά στο γήπεδό μας.