X

Κοντονής: Θα ξεδοντιάσουμε το τέρας της βίας

Ως την επόμενη Τρίτη θα είναι έτοιμο το νέο νομοσχέδιο, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, διαβεβαιώνει ο υφυπουργός αθλητισμού.

Ant1news

Αταλάντευτα αποφασισμένος να πατάξει το φαινόμενο της βίας στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, εμφανίστηκε σε συνέντευξη του στο R\S BHMAFM, ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής. Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται για τη γηπεδική βία απάντησε.

«Πιστεύω ότι την Τρίτη θα έχουμε όλο το νομοθετικό πλαίσιο και το νομοθετικό κείμενο. Θα πάρουμε εκείνα τα μέτρα για να το ξεδοντιάσουμε αυτό το φαινόμενο και το τέρας της βίας θα ηττηθεί. Θα πρέπει να έρθει η Πολιτεία και πρέπει να εφαρμόσει αυστηρά το νομοθετικό πλαίσιο και τις ποινικές κυρώσεις σε αυτούς πού παρανομούν.

Πριν όμως από αυτό το στάδιο, πρέπει πάλι η Πολιτεία να επέμβει και αυτούς τους ανθρώπους με τα μέσα τα οποία διαθέτει και θα είναι περισσότερα με τη νέα αθλητική χρονιά, να τους συλλαμβάνει και να τους τιμωρεί. Είναι αδιανόητο το κράτος να μην μπορεί να επιβάλλει ένα διοικητικό πρόστιμο σε μία Ανώνυμη Ποδοσφαιρική Εταιρεία , ενώ αυτό το δικαίωμα το έχει σε μία Ανώνυμη Ξενοδοχειακή Εταιρεία.

Εμείς, δεν επεμβαίνουμε για να επιβάλλουμε πειθαρχικές ποινές. Δεν είναι αυτός ο σκοπός μας, όμως δεν είναι δυνατόν για θέματα δημόσιας τάξης και κοινωνικής ειρήνης να μην υπάρχει παρέμβαση του κράτους. Υπάρχουν δημοσιεύματα τα οποία είναι σάλπισμα σε ανθρωποκτονίες.

 Σε ένα ευνομούμενο κράτος αυτός ο φαύλος κύκλος της βίας τροφοδοτείται από πολλά πράγματα: είναι οι ανακοινώσεις των ομάδων, είναι η αναξιοκρατία πού υπάρχει, οι κακές διαιτησίες, υπάρχουν δημοσιεύματα. Θα τα αντιμετωπίσουμε όλα. Δεν θα μείνει κανένας εκτός πεδίου ελέγχου».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναφέρθηκε στην απόφαση του να συνεχιστεί προσωρινά το πρωτάθλημα με αγώνες που θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, «Αυτό το μέτρο θα συνεχιστεί αν δούμε ότι υπάρχει ανάγκη να συνεχιστεί. Πιστεύω να μην υπάρξει καμία ανάγκη τουλάχιστον μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος για κάτι τέτοιο. Από δω και πέρα θα δούμε πώς στοχευόμενα θα το αντιμετωπίσουμε, διότι υπάρχουν και Ανώνυμες Εταιρείες, οι οποίες δεν προκαλούν επεισόδια, τουλάχιστον οι ίδιες, οι φίλαθλοί τους, στην έδρα τους».