X

Ώρα τετράδας στη Ριζούπολη

Το πρώτο βήμα πρόκρισης θέλει να κάνει απόψε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, στο πλαίσιο των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ant1news



Του Βασίλη Χατζηδάκη

Ο Απόλλων Σμύρνης φιλοξενεί σήμερα (19.00) τον Ολυμπιακό στη Ριζούπολη στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, σε μία μονομαχία Δαυίδ εναντίον Γολιάθ.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» θέλει να ζήσει μέρες 1967, όταν και επικράτησε 2-0 των «ερυθρολεύκων» στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης, αφήνοντας τους εκτός συνέχειας. Μεγάλος πρωταγωνιστής της ιστορικής πρόκρισης του Απόλλωνα ήταν ο Νίκος Πορίχης, ο οποίος σημείωσε και τα 2 γκολ.

Το έργο των παικτών του Αλέκου Βοσνιάδη είναι ακόμη πιο δύσκολο, καθώς η Αθηναϊκή ομάδα αγωνίζεται πλέον στην football league. Ο Έλληνας τεχνικός προσανατολίζεται σε ενδεκάδα με τον Ταίρη στο τέρμα και τους Βασιλαντωνόπουλο, Κύργια, Κοτσώνη και Γκόλια να συνθέτουν την αμυντική γραμμή. Το  δίδυμο των αμυντικών χαφ θα αποτελέσουν ο Πινέιρο με τον Ηρακλή, έχοντας στα άκρα της μεσαίας γραμμής τους Σουάνη και Άρσιτς. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Ανγκούλο, με τον Καραδέμητρο να αναλαμβάνει ρόλο οργανωτή.

Στην αντίπερα όχθη, ο Βίτορ Περέιρα έκανε την έκπληξη και άφησε εκτός αποστολής τον Παϊτίμ Κασάμι για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Μήτρογλου, Ομάρ, Αφελάι, Ντουρμάζ και Μανιάτη, θα παρατάξει τους πρωταθλητές με τον Ρομπέρτο στο τέρμα και τους Σαλίνο, Μποτία, Σιόβα και Μαζουάκου να αποτελούν την τετράδα της οπισθοφυλακής. Ως ανασταλτικοί χαφ θα αγωνιστούν οι Εντινγκά και Μιλιβόγεβιτς, με τον Τσόρι Ντομίνγκεζ να αναλαμβάνει ρόλο οργανωτή και τους Φορτούνη και Ντοσεβί να αγωνίζονται στα άκρα της «ερυθρόλευκης» επίθεσης. Φαβορί για τη θέση του σέντερ φορ είναι ο Μπενίτες, εκτός και αν ο Περέιρα επιμείνει στη λύση Χάρα.