X

Σημαντική νίκη του Παναθηναϊκού με 2-0 επί της Ξάνθης

Οι πράσινοι επανήλθαν στις νίκες με τους ξανθιώτες να μην προλαβαίνουν πλέον τα πλέι οφ.

Ant1news

Σε μια αναμέτρηση που δεν διεκδικεί «δάφνες ποιότητας», ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επιβληθεί της ακριτικής Ξάνθης με 2-0, μια νίκη που θα του δώσει την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση για την ομολογουμένως δύσκολη συνέχεια. Από την άλλη η ομάδα της Ξάνθης χρειάζεται πλέον ένα θαύμα για να προλάβει τα πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε νωθρός στο πρώτο μέρος και δυσκολεύτηκε να απειλήσει την αντίπαλη εστία, αλλά στην επανάληψη εμφανίστηκε αρκετά βελτιωμένος. Αυξάνοντας σταδιακά την πίεση είδε τις προσπάθειες του να καρποφορούν στο 67ο λεπτό, όταν ο Καρέλης με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Η επίτευξη του τέρματος έδωσε τον απαραίτητο «αέρα» στους πράσινους να ψάξουν το δεύτερο γκολ που θα τους εξασφάλιζε τη νίκη κάτι που πέτυχαν έστω και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι που κέρδισε ο Καρέλης και εκτέλεσε εύστοχα ο Πράνιτς.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Νάνο, Λαγός, Μπούι (46' Πράνιτς), Ατζαγκούν (68' Νίνης), Καρέλης, Κλωναρίδης, Πέτριτς (77' Δώνης)

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Γκόμσι, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Λουσέρο (73' Τριάδης), Ομπόντο (80' Βασιλακάκης), Παπαστεριανός, Κλέιτον, Γούτας, Λισγάρας (52' Καρυπίδης), Ράνος