X

Πέρασε από το Παγκρήτιο και εξασφάλισε την παραμονή η Κέρκυρα

Την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα "κλείδωσε" και μαθηματικά η Κέρκυρα χάρη στην εκτός έδρας νίκη της με 2-1 επί του Εργοτέλη. Υποβιβάστηκαν οι Κρητικοί.

Ant1news



«Ταφόπλακα» στις όποιες ελπίδες του Εργοτέλη για την παραμονή στην κατηγορία έβαλε η Κέρκυρα. Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, οι «Φαίακες» επικράτησαν με 2-1 των Κρητικών στο Παγκρήτιο, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα και εξασφάλισαν και τυπικά την παραμονή τους στην κατηγορία, στέλνοντας ταυτόχρονα τους γηπεδούχους στη Football League.

O Εργοτέλης, που έκανε την ύστατη προσπάθεια για τη σωτηρία, προηγήθηκε με το γκολ του Χαλκιαδάκη στο 57ο λεπτό, όμως η Κέρκυρα απάντησε άμεσα και με δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά από τους Ντιμιτρόφκσι (74΄) και Κόντο (78΄), πέτυχε την ανατροπή και απέδρασε με το πολύτιμο «τρίποντο».

Οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο με τον Καϊκούτ στο 40ο λεπτό του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης: Σαράνοφ, Τζανακάκης (54’ Γκέντσογλου), Λουβιόν, Γκορκς (13’ Λυκογιάννης), Πίτσος, Μπόε, Κανζαφέρης, Καλέ (77’ Ολαϊτάν), Χαλκιαδάκης, Γιουσούφ, Τζίλας

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζορμπάς (61’ Ταβάρες), Γκόμες, Μαρκόφσκι (18’ Καϊκούτ), Κόντος, Χαβίτο, Σιόντης, Ντιμιτρόφσκι, Ανδρεόπουλος (65’ Καρντόζο), Ντιόγκο