X

Εκ νέου προειδοποίηση για «Grexit» στο ποδόσφαιρο

Ο Γενικός Γραμματέας της UEFA Τζιάνι Ινφαντίνο έστειλε νέα επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, για τις τροποποιήσεις στο αθλητικό νομοσχέδιο.

Ant1news

Ένα «αγκάθι» παραμένει στο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής αφού ο αρμόδιος υπουργός Σταύρος Κοντονής προχώρησε σε τροποποιήσεις που ζήτησαν FIFA και UEFA.

Σε σημερινή επιστολή του Τζιάνι Ινφαντίνο προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γεώργιο Γκιρτζίκη, ο Γενικός Γραμματέα της UEFA ζητά αλλαγή του άρθρου 15 παράγραφος 2 περί του αυτοδιοίκητου, για της οποίας τη διατύπωση είχαν προσυμφωνήσει με τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Στην επιτολή του ο κ. Ινφαντίνο αναφέρει τα εξής:

«Σε συνέχεια του επείγοντος fax που ελήφθη σήμερα επί τους θέματος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι είναι απολύτως κρίσιμο για την FIFA και την UEFA ότι όλες οι τροποποιήσεις, όπως προτάθηκαν από την FIFA και την UEFA στην επιστολή που εστάλη στις 2 Μαίου προς τον Έλληνα Υπουργό Αθλητισμού και όπως εξηγήθηκε στον τελευταίο κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαίου στη Γενεύη, να ληφθούν δεόντως υπόψη, πράγμα που σημαίνει χωρίς την πραγματοποίηση οποιωνδήποτε τροποποιήσεων στη διατύπωση αυτών των προτάσεων.

Λέγοντας αυτό, διαπιστώνουμε με έκπληξη ότι ορισμένες νέες αλλαγές φαίνεται να έχουν υποβληθεί σήμερα προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι οποιαδήποτε διαφοροποίηση από τις κοινές προτάσεις FIFA/UEFA θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι παραβιάζει την αρχή σύμφωνα με την οποία όλες οι ομοσπονδίες-μέλη των FIFA και UEFA πρέπει να ρυθμίζουν τις υποθέσεις τους ανεξάρτητα και χωρίς την επιρροή οποιουδήποτε τρίτου μέρους (όπως κατοχυρώνεται σε αμφότερα τα καταστατικά των FIFA και UEFA).

Σας ευχαριστούμε που λαμβάνετε υπόψη τα ανωτέρω και για την κοινοποίηση αυτής της πληροφορίας σε όλα τα σχετικά μέρη που ήταν παρόντα στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2015 στην Αθήνα».