X

Διπλό κορυφής για την ΑΕΚ

Το γκολ του Πλατέλλα και οι αποκρούσεις του Ανέστη έδωσαν στην ΑΕΚ τη νίκη στην Λάρισα (0-1) και την πρώτη  θέση στα play off, μετά την ήττα του Ηρακλή.

Ant1news


Δεν άρεσε, και πάλι, αλλά πήρε το τρίποντο. Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα μέσα από το Αλκαζάρ με «βολίδα» του Πλατέλλα και «ήρωα» τον Ανέστη. 

Η Ένωση έσπασε στο 42’ τη μαζική άμυνα της Λάρισας, στο πρώτο ημίχρονο, με υπέροχο σουτ του Πλατέλλα έξω από την περιοχή. Ενδεχομένως οι «κιτρινόμαυροι» να είχαν ανοίξει το σκορ από το 25ο λεπτό αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε το πέναλτι σε ανατροπή του Λαμπρόπουλου από τον Μελισσά.. Το πρώτο 45λεπτο σημαδεύτηκε και με ολιγόλεπτη διακοπή, λόγω ρίψης κροτίδων και καπνογόνων από τους οργανωμένους των «βυσσινί».

Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε μονόλογο για την ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου αλλά ο Ανέστης είχε τις… απαντήσεις.   Ο 24χρονος τερματοφύλακας πραγματοποίησε πολύ σπουδαίες αποκρούσεις σε προσπάθειες του Πινδώνη (49΄, 65΄) και σε σουτ του Γιάντση (75΄) κρατώντας τη νίκη.

Οι συνθέσεις: 

ΛΑΡΙΣΑ (Σούλης Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Μελισσάς, Κοντοδήμος, Νεμπεγλέρας, Μπανούσης (84΄ Ρίστοβιτς), Σερζίνιο (72΄ Γιάντσης), Eνγκεσάν, Πίντο, Ελιομάρ.

 ΑΕΚ (Τραϊνός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης (85΄ Γροντής), Σοϊλέδης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας (70΄ Γεωργέας), Μπαρμπόσα, Αραβίδης 

 

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής των play off της Football League και η ειδική βαθμολογία: 

Λάρισα-ΑΕΚ                  0-1 

Παναχαϊκή-Ολυμπιακός Βόλου  1-3

Απόλλων Σμύρνης-Ηρακλής     1-0

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

 1. ΑΕΚ             19

 2. Ηρακλής         16

 3. Απόλλων Σμύρνης  7

 4. Λάρισα           6

 5. Ολυμπιακός Βόλου 4

 6. Παναχαϊκή        0

* Στη Super League προβιβάζονται οι πρώτες δύο ομάδες της βαθμολογίας.