X

Σκάνδαλο-μαμούθ με τις επιλογές παικτών στη «Σελεσάο»

Φωτιά στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο βάζει ένα έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο οι επιλογές παικτών στη «Σελεσάο» γίνονταν από το 2006 από μία εταιρεία.

Ant1news



Ένα απίστευτο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στη Βραζιλία και έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Αφορμή στάθηκε ένα έγγραφο που δημοσιοποίησε η εφημερίδα «Estadao», σύμφωνα με το οποίο η βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομοσπονδία είχε συνάψει συμφωνία από το 2006 με εταιρεία προκειμένου να αγωνίζονται με τα χρώματα της «Σελεσάο» οι πιο «εμπορικοί» ποδοσφαιριστές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της χώρας, πρόκειται για μία εταιρεία που ονομάζεται ISE, η οποία έχει έδρα τις Νήσους Κέιμαν, όμως με βάση την «Estadao», από πίσω της κρύβεται η εταιρεία Dallah Al-Baraka, η οποία εδρεύει στην Σαουδική Αραβία.

Με βάση το συμφωνητικό που είχε συναφθεί μεταξύ των δύο πλευρών, στην εθνική Βραζιλίας θα καλούνταν μόνο «εμπορικοί» ποδοσφαιριστές, ενώ η ISE είχε το δικαίωμα να επιβάλει συγκεκριμένους παίκτες στην ενδεκάδα, καθώς και να «κόβει» αυτούς που ήθελε.

Μάλιστα, στο συμφωνητικό υπήρχε και όρος, σύμφωνα με τον οποίο αν κάποιος από τους «εμπορικούς» παίκτες της Βραζιλίας δεν έπαιζε σε κάποιο ματς, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας θα έπρεπε να πληρώσει 600.000 λίρες στην εταιρεία.

Η είδηση έχει προκαλέσει σάλο στη Βραζιλία και αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξελίξεις για την υπόθεση.