X

Με πίστη για το νταμπλ

Η αποφασιστικότητα των παικτών του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Κυπέλλου καθρεφτιζόταν στα μάτια τους.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Ο Αλμπέρτο Μποτία ζήτησε από τους συμπαίκτες του να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί μέσα στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ: «Μπορεί στους ανθρώπους που είναι απέξω ο Ολυμπιακός να φαίνεται ως φαβορί. Ξέρουμε ότι είμαστε ο Ολυμπιακός και έχουμε την υποχρέωση να κερδίσουμε τον τελικό. Σεβόμαστε τον αντίπαλο. Πρέπει, όμως, να είμαστε σοβαροί για να πάρουμε τη νίκη. Πρέπει να κοιτάμε τι θα κάνουμε εμείς και όχι η Ξάνθη. Αν κάνουμε εμείς σωστά τη δουλειά μας, θα κερδίσουμε και θα φτάσουμε στην κατάκτηση του Κυπέλλου».

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου» για τις «φαρμακερές» αντεπιθέσεις των Ακριτών: «Σίγουρα θα πρέπει να προσέξουμε τις αντεπιθέσεις της Ξάνθης. Σε έναν τελικό όμως δεν μπορείς να ξέρεις πώς θα σου βγουν τα πράγματα και αυτό είναι ένα στοιχείο που αναμένεται να προσέξουμε. Είμαστε 100% έτοιμοι για το παιχνίδι. Θα ασχοληθούμε αργότερα με αυτό, επειδή ο προπονητής θα μας πει πώς θα αγωνιστούμε. Περιμένουμε ο κόσμος να είναι δίπλα μας όπως σε κάθε παιχνίδι και να φτάσουμε σε άλλη μία νίκη και να γιορτάσουμε μαζί την κατάκτηση του Κυπέλλου».

Σύνθημα νίκης έδωσε και ο Ματιέ Ντοσεβί, ο οποίος «εκτέλεσε» την Ξάνθη στο ματς του πρωταθλήματος στα «Πηγάδια». «Έχουμε παίξει δύο φορές με αυτή την ομάδα. Είναι πολύ καλή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες, αλλά αν εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει δεν πιστεύω ότι θα έχουμε κάποιο πρόβλημα. Εγώ έχω να παίξω δέκα ημέρες, αλλά είμαι καλά και έχω καλά τρεξίματα».

Από τραυματισμό προέρχεται και ο Ομάρ Ελαμπντελαουΐ, ο οποίος τόνισε: «Είμαι έτοιμος, έχω προπονηθεί κανονικά και αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο νομίζω ότι θα είμαι έτοιμος να παίξω. Η ομάδα είναι πανέτοιμη, έχουμε κίνητρο και αν παίξουμε όπως μπορούμε δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε. Ελπίζω ότι το γήπεδο θα είναι σε καλή κατάσταση και δεν θα υπάρχουν προβλήματα για τους ποδοσφαιριστές».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Χόρχε Μπενίτες: «Η μεγάλη ομάδα πάντα είναι φαβορί σε έναν αγώνα όμως δεν στεκόμαστε σε αυτό. Ανήκουμε στον Ολυμπιακό και είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίζουμε τους τίτλους. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Από τη μέση και μπροστά ο αντίπαλος είναι πολύ δυνατός. Δεν πρέπει να αφήνουμε κανέναν αφύλακτο γιατί μπορεί να μας δημιουργήσουν πρόβλημα. Πρέπει να είμαστε επί 90 λεπτά συγκεντρωμένοι».