X

Άξιος κυπελλούχος ο Ολυμπιακός

Με καλύτερο παίχτη τον «Τσόρι», ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 27ο κύπελλο της ιστορίας του και ταυτόχρονα έκανε το 17ο νταμπλ.

Ant1news

Ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί της αναμέτρησης και το απέδειξε μέσα στον αγωνιστικό χώρο επικρατώντας με 3-1 της Ξάνθης προσθέτοντας ένα ακόμα τρόπαιο στη πλούσια συλλογή του.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν ντέρμπι και μάλιστα η Ξάνθη έχασε σημαντικότερες ευκαιρίες, έχοντας την αγωνιστική υπεροχή σε μεγάλα κομμάτια του. Στο πιο κρίσιμο σημείο όμως, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο διακριθέντας μέχρι εκείνο το σημείο Μπέρτος, υπέπεσε σε ένα τραγικό σφάλμα που έδωσε την ευκαιρία στον Χάρα να κλέψει τη μπάλα και να κάνει το 1-0.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου η Ξάνθη προσπάθησε να αντιδράσει αλλά ένα μαγικό γκολ του Τσόρι Ντομίνγκεζ, έγειρε οριστικά τη ζυγαριά προς το μέρος των Πειραιωτών. Ο Αργεντινός με μια απίστευτη κίνηση «άδειασε» τους Μπέρτο και Παπαστεριανό και με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα του Κυριακίδη.

Στο 80ο λεπτό ο Φουρτούνης έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ολυμπιακού, καθώς με όμορφο φάουλ έκανε το 3-0, ενώ επτά λεπτά αργότερα, ο Καπετάνος σημείωσε το γκολ της… τιμής για τους Ακρίτες. Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Μποτία στο 91’ αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη, κόκκινη, κάρτα και αποχώρησε.

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας (84’ Κασάμι), Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Τσόρι (78’ Μήτρογλου), Ντοσεβί, Φουστέρ (65’ Φορτούνης), Χάρα.

SKODΑ Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος (78’ Μπαξεβανίδης), Γουάλας, Γούτας, Καρυπίδης, Ομπόντο (79’ Φερνάντεθ), Παπαστεριανός (66’ Καπετάνος), Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Κλέιτον.