X

Νταμπλ, γλέντι και ευρωπαϊκό όραμα για τον Ολυμπιακό

Σε "πελάγη ευτυχίας" ο Μαρινάκης, ανέβασε ψηλά τον πήχη… για την επόμενη σεζόν, μιλώντας για ευρωπαϊκό όραμα.

Ant1news

Ο «νυμφίος» του ελληνικού ποδοσφαίρου «κοινώνησε» για 27η φορά από το ιερό δισκοπότηρο του κυπέλλου, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του εντός των συνόρων με την κατάκτηση του 17ου νταμπλ. Η Ξάνθη ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να… ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα του δεύτερου τη τάξει θεσμού, με τον Ολυμπιακό να παραδίδει μαθήματα «τανγκό» στον τελευταίο «χορό» της εφετινής σεζόν.

Ο Αργεντινός Χάρα άνοιξε το δρόμο του θριάμβου, αλλά το χάι λάιτ του τελικού είχε την υπογραφή του συμπατριώτη του Τσόρι Ντομίνγκεζ. Το γκολ «ποίημα» του ηγέτη των «ερυθρολεύκων» έσβησε την κακή εικόνα των πρώτων 45 λεπτών και ουσιαστικά έβαλε «ταφόπλακα» στις ελπίδες των Ακριτών για την ανατροπή.

Η απονομή του τροπαίου επιφύλασσε μία συγκινητική στιγμή για την οικογένεια του Ολυμπιακού. Ο Γιάννης Μανιάτης φώναξε δίπλα του τον Κούλη Δουρέκα και μαζί ύψωσαν στον αθηναϊκό ουρανό το κύπελλο Ελλάδος. Ήταν μία αξιέπαινη πρωτοβουλία των πειραιωτών, διότι ο αγαπημένος τους Κούλης δίνει τη δυσκολότερη «μάχη» της ζωής του και άπαντες στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο θέλουν να τον δουν να βγαίνει νικητής.

Η γιορτή συνεχίστηκε στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, με τη μουσική στη διαπασών και τη σαμπάνια να ρέει άφθονη. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απένειμε τα εύσημα στον Περέιρα και τους παίκτες και εκτόξευσε τον πήχη στα ύψη ενόψει της νέας σεζόν:

Συγχαρητήρια κλείσαμε την χρονιά όπως μας άξιζε. Αυτό έπρεπε στον Ολυμπιακό, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Έχουμε ξεκινήσει το σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά, το όραμα μας παραμένει ευρωπαϊκό. Ξέρω ότι δεν θα είστε κάποιοι εδώ του χρόνου, άλλα βλέπετε ότι ο Ολυμπιακός είναι μια οικογένεια, όλοι θα κουβαλάτε τον Ολυμπιακό. Ζήτω ο Ολυμπιακός.

Κι επειδή κάθε νταμπλούχος που σέβεται τον εαυτό του δεν γίνεται να μην επισκεφτεί την παραλιακή, οι κυπελλούχοι συνέχισαν το γλέντι σε νυχτερινά κέντρα. Μάλιστα, το έπαιξαν και σε… διπλό ταμπλό. Άλλοι προτίμησαν την εκρηκτική Ελένη Φουρέιρα και άλλοι τον κουμπάρο του Γιάννη Μανιάτη, Χρήστο Χολίδη. Ο αρχηγός μαζί με την κούπα και τους Κασάμι, Ντοσεβί, Γιαννούλη, Μπουχαλάκη, Σιόβα, Διαμαντάκο, Γιαννιώτη και Λάτσι έστησαν άλλη μία «φιέστα», στην οποία συμμετείχε και ο Βίτορ Περέιρα.