X

Αυτός είναι ο Έλληνας που εμπλέκεται στο σκάνδαλο της FIFA

Πρόκειται για τον Κώστα Τάκκα, ο οποίος είναι συνεργάτης του επίσης συλληφθέντα αντιπροέδρου της ομοσπονδίας Τζέφρεϊ Γουέμπ.

Ant1news

Σεισμός χτύπησε σήμερα τη FIFA με τη σύλληψη στη Ζυρίχη, κατόπιν αιτήματος των αμερικανικών αρχών, έξι υψηλόβαθμων στελεχών στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές κατά τις οποίες ο Τζόζεφ Μπλάτερ διεκδικεί 5η προεδρική θητεία στην πανίσχυρη και πάμπλουτη διεθνή ομοσπονδία. 

Ωστόσο, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας ελληνικής καταγωγής σύμφωνα με ξένα και ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για τον Κώστα Τάκκα, ο οποίος είναι Γενικός Γραμματέας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας των Νησιών Κέιμαν τα τελευταία 15 χρόνια.

O Tάκας ήταν στενός συνεργάτης ενός ακόμη συλληφθέντος, του Τζέφρι Γουέμπ, προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας των Νησιών Κέιμαν, πρόεδρου της CONCACAF και αντιπροέδρου της FIFA.

Από τον Φεβρουάριο του 2014 είναι ο γενικός διευθυντής οικονομικών και λογιστικών υπηρεσιών της εταιρείας Abakan Inc.

Επίσης, γενικός διευθυντής οικονομικών –από τον Δεκέμβριο του 2010- της Feigeda Electronic Technology Inc, διευθυντής οικονομικών και λογιστικών υπηρεσιών και μέλος του Δ.Σ. –από τις 27 Ιουλίου 2009- της Sonnen Corp καθώς και μέλος του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών στην Αγγλία και την Ουαλία.

Υπήρξε αντιπρόεδρος Οικονομικών της Paytel Industries Ltd. (1992-1994) και της Westward Exploration Ltd από το 1991 έως το 1995, ενώ το πτυχίο του είναι από το Imperial College of Science and Technology του Λονδίνου το 1978.  

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, κατηγορίες επίσης διατυπώνονται κατά των Τζέφρι Γουέμπ, Εουτζένιο Φιγκερέντο, Τζακ Γουόρνερ, Εντουάρντο Λι, Χούλιο Ρότσα, Ραφαέλ Εσκιβέλ, Χοσέ Μαρία Μαρίν και Νικολά Λεός.



Κατηγορίες αναμένεται επίσης να διατυπωθούν κατά των στελεχών εταιρειών μάρκετινγκ Αλεσάντρο Μπουρσάκο, Ααρον Ντέιβιντσον και  Ούγκο και Μαριάνο Τζίνκις.  Οι αμερικανικές αρχές κατηγορούν επίσης τον Ζοζέ Μάργκουλις ως μεσάζοντα σε παράνομες πληρωμές.