X

Ετοιμάζει «λάτιν» χτύπημα ο Ολυμπιακός

Εκτός από το ενδιαφέρουν που υπάρχει για τον Γκουίδο, οι ερυθρόλευκοι ετοιμάζονται να μπουν στο χορό της διεκδίκησης του Ρομπίνιο.

Ant1news

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να τινάξει τη μπάνκα στον αέρα και να καταθέσει πρόταση ύψους 8 εκατομμυρίων δολαρίων στην Εστουντιάντες για την απόκτηση του Γκουίδο Καρίγιο. Οι πρωταθλητές Ελλάδος θέλουν να προλάβουν τους υπόλοιπους «μνηστήρες» και να καπαρώσουν τον 24χρονο επιθετικό, για τον οποίο ενδιαφέρεται και η Ίντερ. Σύμφωνα με τον τύπο της Αργεντινής, η Εστουντιάντες αξιώνει 10 εκατομμύρια δολάρια για την παραχώρηση του πρώτου της «κανονιέρη».

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν… απλώσει τα δίχτυα τους στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, παρακολουθώντας με μεγάλο ενδιαφέρον τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Σάντος και τον Ρομπίνιο. Η ομάδα της Βραζιλίας προσέφερε πενταετές συμβόλαιο στον 31χρονο επιθετικό όπως ακριβώς επιθυμούσε ο παίκτης.

 Όμως, ακόμη δεν έχει εξοφλήσει τις περσινές οφειλές της προς τον Ρομπίνιο, ο οποίος σε δύο ημέρες θα δώσει το τελευταίο του παιχνίδι για φέτος με τη Σάντος κόντρα στην Ρεσίφε. Αν οι επαφές οδηγηθούν σε «ναυάγιο», ο Ολυμπιακός θα εξαπολύσει την τελική του αντεπίθεση για τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ.

Στην αποκάλυψη πως δέχθηκε πρόταση από την ομάδα του Πειραιά προέβη ένα ακόμη «μεγάλο» όνομα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ο λόγος για τον ιταλό επιθετικό Αντόνιο Κασάνο, ο οποίος δήλωσε στην «Gazzetta dello Sport» πως: «Είχα προτάσεις από τον Ολυμπιακό, την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και την Ατλέτικο Μινέιρο αλλά ελπίζω ακόμα σ’ ένα τηλεφώνημα ώστε να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ιταλία».

Σε περίοπτη θέση στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού βρίσκεται ο Ζόνατας. Ο Βραζιλιάνος στράικερ έκανε μία εξαιρετική σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Έλτσε και έχει μάνατζερ τον Μίνο Ραϊόλα. Πρόκειται για φορ περιοχής όπως ακριβώς θέλει ο Βίτορ Περέιρα. Τέτοιο στυλ είναι και ο Γάλλος Ζινιάκ. Όσο ο πρώην επιθετικός της Μαρσέιγ δεν υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με τη Ντινάμο Μόσχας, τόσο θα αυξάνεται το ενδιαφέρον των πρωταθλητών Ελλάδος.

Σύμφωνα με τον γαλλικό τύπο, ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας του Πειραιά, Πιέρ Ισά, είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τους ιθύνοντες της Μονπελιέ και τον ατζέντη του Αντονί Μουνιέ. Ο «Γάλλος Ριέρα» είναι 28 ετών και προέρχεται από εξαιρετική χρονιά στο Σαμπιονά. Η Μονπελιέ είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει τον παίκτη, μ' ένα ποσό κοντά στα τρία εκ. ευρώ και αυτό διότι θέλει να καλύψει οικονομικές «τρύπες».

Όσον αφορά τη «θωράκιση» της οπισθοφυλακής, μετά τον Βίντιτς της Ίντερ, στον Ολυμπιακό προτάθηκε και ο Άλεξ της Μίλαν. Ο 33χρονος Βραζιλιάνος δεν υπολογίζεται από τους «ροσονέρι» ενόψει της νέας σεζόν και το όνομα του θα πέσει σίγουρα στο τραπέζι του μεταγραφικού σχεδιασμού των «ερυθρολεύκων». Πάντως, ο Βίτορ Περέιρα προτιμά τον συμπατριώτη του Λουίς Νέτο της Ζενίτ.