X

FIFA: Σε επαναληπτική ψηφοφορία οδηγούνται Μπλάτερ-Αλί

Ο Σεπ Μπλάτερ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει πλειοψηφία δύο τρίτων στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της FIFA και ως εκ τούτου θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος.

Ant1news

Ο 79χρονος Σεπ Μπλάτερ δεν επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που τον ήθελαν ικανό να επανεκλεγεί για 5η συνεχή θητεία στην ηγεσία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, παρά το σκάνδαλο που συγκλονίζει τη FIFA.

Στο ετήσιο συνέδριο της FIFA στην Ελβετία, ο Σεπ Μπλάτερ εξασφάλισε 133 ψήφους έναντι 73 του 39χρονου Ιορδανού πρίγκιπα Αλί.

Ο Μπλάτερ, που εισήλθε στη FIFA το 1975 ως τεχνικός διευθυντής, έγινε γενικός γραμματέας (δεύτερος την ιεραρχία) το 1981 και μέχρι την αναρρίχησή του στην προεδρία και την παραμονή του επί πέντε θητείες, ούτε κλονίστηκε, ούτε ταράχθηκε. «Είναι σημαντικό να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη», είπε χθες το βράδυ κατά την έναρξη των εργασιών του 65ου συνεδρίου της FIFA.

Ο πρίγκιπας Αλί, από την Ιορδανία, διατέλεσε αντιπρόεδρος της FIFA. Όμως η ασιατική συνομοσπονδία δεν τον επανεξέλεξε για την προσεχή θητεία που αρχίζει αύριο και, κατά συνέπεια, εάν δεν εκλεγεί πρόεδρος θα πρέπει να εγκαταλείψει την διεθνή ομοσπονδία.

Το σκάνδαλο ξέσπασε την Τετάρτη με τις δύο χωριστές δικαστικές έρευνες στις ΗΠΑ και την Ελβετία για μεγάλης κλίμακας διαφθορά και με τη σύλληψη στη Ζυρίχη επτά εκλεγμένων μελών της FIFA, την απαγγελία κατηγοριών και εφόδους στην έδρα της διεθνούς ομοσπονδίας.