X

Κυπελλούχος Αγγλίας η Άρσεναλ

Με 4 … «κανονιές» στην Άστον Βίλα κατέκτησε το 12ο Κύπελλο, κι έγινε η πολυνίκης του θεσμού στην Αγγλία .

Ant1news


Το φαβορί δικαίωσε τις προβλέψεις στον τελικό Κυπέλλου του Γουέμπλεϊ, ο οποίος… παραδοσιακά κρύβει πολλές εκπλήξεις. Οι «Κανονιέρηδες φόρτωσαν τους «Χωριάτες» με 4 γκολ, κατέκτησαν το 12ο Κύπελλο κι έγιναν οι πολυνίκεις του θεσμού (ξεπέρασαν τις 11 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Από τη σέντρα σχεδόν του αγώνα φάνηκε πως το παιχνίδι θα κρινόταν στο αν και πότε θα δεχόταν γκολ η Βίλα. Οι «χωριάτες» υποχρεώθηκαν σε… ηρωική άμυνα την οποία έσπασε , όμως, στο 40 ο Γουόλκοτ.

Η Άρσεναλ ξαναχτύπησε με το ξεκίνημα της επανάληψης και άπιαστη βολίδα του Αλέξις Σάντσες. Ακολούθησαν άλλα δυο γκολ από τους Μέρτεσακερ στο 62’ και Ζιρού στο 93' που έγραψαν το τελικό 4-0 και ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο των Κανονιέρηδων αλλά του Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος έφτασε τις έξι κατακτήσεις του θεσμού στους επτά τελικούς που έχει στείλει την ομάδα του.

Ο Αλσατός κόουτς βρίσκεται στην κορυφή των προπονητών με τις περισσότερες κατακτήσεις του Κυπέλλου, όπου συγκατοικεί με τον Τζορτζ Ράμσεϊ, ο οποίος είχε πάρει έξι κούπες με την Άστον Βίλα!

Οι συνθέσεις

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Μέρτεσακερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μπεγιερίν, Κοκλάν, Καθόρλα, Ράμσεϊ, Οζίλ (77' Γουίλσιρ), Γουόλκοτ (77' Ζιρού), Αλέξις Σάντσες (90' Οξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν)

Αστον Βίλα (Τιμ Σέργουντ): Γκίβεν, Οκόρε, Φλάαρ, Χάτον, Ρίτσαρντσον (68' Μπακούνα), Γουέστγουντ (71' Σάντσες), Κλέβερλι, Ντελφ, Ν'Ζόγκμπια (52' 52' Αγκμπονλαχόρ), Γκρίλις, Μπεντέκε.