X

«Πελάτες» των Νησιών Φερόε οι παίκτες της Εθνικής μας

Μετά το κάζο στην Αθήνα, η Εθνική Ελλάδας γνώρισε νέα ταπεινωτική ήττα από τους ημι-επαγγελματίες των Νήσων Φερόε και αποκλείστηκε από το Euro 2016.

Ant1news

«Χρεοκόπησε» το ελληνικό ποδόσφαιρο, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να γνωρίζει για δεύτερη φορά την ήττα από τους ημιεπαγγελματίες των Νησιών Φερόε.

Με το «καλησπέρα» οι γηπεδούχοι προειδοποίησαν τους παίκτες της Εθνικής μας πως τους περίμενε… ένα δύσκολο βράδυ! Το σουτ του Έντμουντσον πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης πέρασε λίγο άουτ και στο 7’ ο Καρνέζης αποσόβησε το γκολ σε σουτ του ίδιου παίκτη.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για την Εθνική ήρθε στο 15ο λεπτό, με τον Ντάβιντσεν να διώχνει λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή σε σουτ του Καρέλη. Γυριστή κεφαλιά του Μήτρογλου στο 18’ απομακρύνθηκε σε κόρνερ από την άμυνα των Φερόε. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Μήτρογλου με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Η ψυχρολουσία ήρθε στο 32ο λεπτό, όταν ο Χάνσον έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη, με ωραίο τελείωμα. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις Νήσους Φερόε να προηγούνται 1-0 της Ελλάδας.

Στο 51ο λεπτό ο γκολκίπερ Νίλσεν έδιωξε δύσκολα το σουτ του Νίνη. Δύο λεπτά αργότερα ο Καρέλης σούταρε, αλλά ο Νίλσεν με τη βοήθεια του δοκαριού αποσόβησε την ισοφάριση.

Στο 56’ ο Μήτρογλου πέτυχε γκολ με έναν κεραυνό έξω από την περιοχή, όμως ο διαιτητής σφύριξε επιθετικό φάουλ νωρίτερα του Τοροσίδη. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού έχασε μία καλή ευκαιρία στο 62’, όταν το σουτ του έφυγε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Νίλσεν.

Σαν να μην έφθανε η αστοχία, τα Νησιά Φερόε πέτυχαν το 2-0 στο 70ο λεπτό, με κοντινό πλασέ του Όλσεν. Οι γηπεδούχοι, εκμεταλλεύθηκαν το σάστισμα των διεθνών μας και απείλησαν με τρίτο γκολ στο 81’ αλλά ο Καρνέζης έδιωξε σε κόρνερ κεφαλιά του Νάτσεσταντ.

Το μόνο που κατάφερε η Εθνική μας ήταν να μειώσει σε 2-1 στο 84ο λεπτό με την κεφαλιά του Παπασταθόπουλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νήσοι Φερόες: Νίλσεν, Γκρέγκερσεν, Νάτεσταντ, Χάνσον, Μπενιάμινσεν, Όλσεν, Σόρενσεν (13’ Ντάβιντσεν), Χολστ (74’ Φέρο), Βατνχάμαρ, Χάνσεν, Έντμουντσον (90’ Γιένσεν).

Ελλάδα: Καρνέζης, Σταφυλίδης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σάμαρης, Κονέ (81’ Φούντας), Χριστοδουλόπουλος (46’ Νίνης), Καρέλης, Φετφατζίδης (71’ Κολοβός), Μήτρογλου.

Η βαθμολογία στον 6ο Όμιλο

  1. Ρουμανία        14
  2. Β. Ιρλανδία     13
  3. Ουγγαρία        11
  4. Νήσοι Φερόες  6
  5. Φινλανδία         4
  6. Ελλάδα             2