X

Νίκη για την Βολιβία μετά από 18 χρόνια στο Κόπα Αμέρικα

Η Βολιβία έκανε την έκπληξη και επικράτησε 3-2 του Εκουαδόρ, στην δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου της διοργάνωσης.

Ant1news

Η Βολιβία πέτυχε μετά από 18 ολόκληρα χρόνια την πρώτη νίκη της σε Κόπα Αμέρικα, επικρατώντας με 3-2 του Εκουαδόρ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Α' ομίλου της διοργάνωσης στη Χιλή.

Από το πρώτο ημίχρονο η Βολιβία καθάρισε το ματς, καθώς με τα γκολ των Ράλδες (4΄), Σμέντμπεργκ (18΄) και Νταλένσε (43΄) εξασφάλισε ένα σημαντικό προβάδισμα. Το Εκουαδόρ έχασε και πέναλτι με τον Βαλένσια στο 38΄, αν και το πέναλτι εκτελέστηκε δύο φορές, με την πρώτη να καταλήγει στα δίχτυα αλλά υπήρχε παράβαση καθώς παίκτης του Ισημερινού είχε μπει νωρίτερα μέσα στην περιοχή.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Εκουαδόρ προσπάθησαν, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τους Βαλένσια (48') και Μπολάνιος (82').

Εν τω μεταξύ, χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση της Χιλής με το Μεξικού, για τον 1ο όμιλο του Κόπα Αμέρικα. Το παιχνίδι ήταν πλούσιο σε θέαμα και οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3,

Οι συνθέσεις:

Εκουαδόρ: Ντομίνγκες, Παρέδες, Ατσιλιέρ, Εράσο, Αγιοβί, Νομπόα, Πέδρο Κινιόνες (46' Κασάρες), Φιντέλ Μαρτίνες (46' Ιμπάρα), Χέφερσον Μοντέρο, Μπολάνιος, Ενέρ Βαλέντσια.

Βολιβία: Κινιόνες, Ουρτάδο, Σεντένο, Ράλδες, Μοράλες, Τσουμασέρο, Ντάνι Μπεχαράνο, Πεδριέλ (57' Κοΐμπρα), Σμέντμπεργκ-Νταλένσε, Λίσιο (72' Μάρβιν Μπεχαράνο), Μορένο (88' Μιράντα).