X

Στην κορυφαία κατηγορία της Ευρώπης η εθνική ομάδα στίβου

Η εθνική μας ομάδα θα αγωνιστεί του χρόνου κόντρα στα μεγαθήρια της Ευρώπης, καθώς εξασφάλισε την άνοδο τερματίζοντας δεύτερη, πίσω από την Τσεχία.

Ant1news

Τα κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο οι αθλητές και οι αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας στίβου και του χρόνου θα αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εθνικών ομάδων.

Οι αγώνες για την άνοδο φιλοξενήθηκαν στο Παγκρήτιο στάδιο και η ομάδα μας τερμάτισε στην τρίτη θέση, πίσω από την Τσεχία και μπροστά από την Ολλανδία, οι οποίες πήραν επίσης το εισιτήριο της ανόδου.

Η ομάδα μας κατάφερε να πάρει τρία χρυσά στη δεύτερη μέρα των αγωνισμάτων με τον Κώστα Δαβουλίδη στα 110.μ εμπόδια, τον Κώστα Φιλιππίδη στο επί κοντώ και τον Λυκούργο Τσάκωνα στα 200 μ.

Πολύτιμους βαθμούς χάρισαν στην εθνική μας οι δεύτερες θέσεις της Μαρίας Μπελιμπασάκη στα 200 μ., του Δημήτρη Τσιάμη στο τριπλούν και της Χάιδως Αλεξούλη στο μήκος. Χάλκινες αναδείχτηκαν η Ηλιάνα Κοροσίδου στη σφυροβολία και η Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος.

Συγχαρητήρια από τον Κοντονή

Με αφορμή την άνοδο της εθνικής ομάδας στίβου στη Σούπερ Λίγκα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής, που βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, έκανε την παρακάτω δήλωση.

«Παρακολούθησα από κοντά την τεράστια προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών της εθνικής ομάδας στίβου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Ηράκλειο της Κρήτης. Είμαι πολύ χαρούμενος που η Εθνική μας πέτυχε τον στόχο της κι ανέβηκε στη Σούπερ Λίγκα.

 Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους αθλητές που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στη διοργάνωση, καθώς και να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στον Περικλή Ιακωβάκη για την τελευταία κούρσα της καριέρας του.

Τέτοιοι αθλητές, συνεπείς, εργατικοί και σεμνοί αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τη νεολαία μας. Και πάλι μπράβο σε όλους, καθώς και στους διοργανωτές».