X

Η Χιλή κατέκτησε το Copa America

Πρωταθλήτρια της Νότιας Αμερικής στέφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της η εθνική ομάδα της Χιλής.

Ant1news

Με 4-1 στα πέναλτι η Χιλή επικράτησε της Αργεντινής, τη σημαδιακή μέρα της 4ης Ιουλίου και στέφθηκε πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το 0-0 του τελικού σκορ του αγώνα στο Νασιονάλ, ήταν απλώς η επισφράγιση ενός σκληρού ντέρμπι. Από την αρχή μέχρι το τέλος, με δύναμη, πολλά μαρκαρίσματα και πολύ τρέξιμο η μάχη ήταν μεγάλη, τόσο, που στοίχισε τον τραυματισμό του Ντι Μαρία και την αποχώρησή του από τον αγώνα μόλις στο 29ο λεπτό.

Η «αλμπισελέστε» έχασε μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο με τον Αγουέρο, την κοντινή κεφαλιά του οποίου απέκρουσε ο Μπράβο, ενώ δευτερόλεπτα πριν λήξει η κανονική διάρκεια ο Λαβέτσι με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, κάνοντας τους γηπεδούχους να «λαχταρίσουν».

Στην παράταση καμία από τις δύο ομάδες δεν ρίσκαρε, φτάνοντας τον αγώνα στα πέναλτι. Φερνάντες, Μέσι και Βιδάλ ευστόχησαν στα τρία πρώτα σουτ, ενώ ο Ιγκουαΐν σούταρε στον Θεό…Το 3-1 έγινε από τον Αράνγκις και ο Μπράβο απέκρουσε το χτύπημα του Μπανέγα. Ο Σάντσες έκανε το τελικό 4- 1 αφήνοντας την ομάδα του Μέσι χαμένη σε δεύτερο τελικό μεγάλης διοργάνωσης μέσα στην ίδια σεζόν.