X

Στα... σκοτάδια η πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση για τον Ατρόμητο

Την πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση στην ιστορία του πήρε ο Ατρόμητος απέναντι στην ΑΙΚ Στοκχόλμης. Περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στα πλέι οφ του Europa League.

Ant1news



Την πρόκρισή του στα πλέι οφ του Europa League πανηγύρισε ο Ατρόμητος, μετά από τέσσερις αποκλεισμούς σε ισάριθμες ευρωπαϊκές συμμετοχές. Σε ένα… σκοτεινό παιχνίδι, που διακόπηκε για 50 λεπτά λόγω διακοπής ρεύματος, η ομάδα του Περιστερίου επικράτησε με 1-0 της ΑΙΚ Στοκχόλμης και σε συνδυασμό με το υπέρ της 3-1 από το πρώτο ματς, προκρίθηκε πανηγυρικά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το νικητήριο γκολ για την ελληνική ομάδα πέτυχε ο Μαρσελίνιο στο 67ο λεπτό του αγώνα, βάζοντας τη «σφραγίδα» στην πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση της ομάδας του, με δεδομένη και τη σπουδαία συνεισφορά του στο πρώτο ματς.

Μέχρι να πέσει το ρεύμα, στο 53ο λεπτό του αγώνα, όταν και το παιχνίδι διακόπηκε για 50 λεπτά, ο Ατρόμητος με εξαίρεση μία καλή φάση στο 7ο λεπτό με τον Ναπολεόνι, δεν απείλησε τους αντιπάλους του, ενώ αντίθετα έδωσε την ευκαιρία στους Σουηδούς να βγουν μπροστά και να βγάλουν φάσεις, χωρίς ευτυχώς να τις μετουσιώσουν σε ένα γκολ.

Ωστόσο, μετά την διακοπή και την επανέναρξη του αγώνα, ο Μαρσελίνιο φρόντισε να βάλει τέλος σε κάθε ελπίδα των αντιπάλων του. Ο Βραζιλιάνος έκλεψε την μπάλα από τον Νιλς-Έρικ Γιόχανσον και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 1-0, αφού πρώτα πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ατρόμητο να πανηγυρίζει στο τέλος τη νίκη και την πρόκριση. 

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπιτόλο, Γοδόι, Ουσέρο, Πίτου Γκαρσία (75' Μπρίτο), Ναπολεόνι, Μαρσελίνιο, Ούμπιδες.

ΑΪΚ Στοκχόλμης: Κάλγκρεν, Πέιβι, Ετούχου, Γιόχανσον, Χάουκσον, Περέιρα (11' Μπλόμπεργκ), Ισιζάκι, Σαλέτρος, Ελίασον (46' Μπανγκουρά), Μπρούσταντ (79' Νίκολιτς), Γκοϊτόμ.