X

Ο Τζιμπρίλ Σισέ κλείνει τα 34!

Μια αναδρομή στην καριέρα του Τζιμπρίλ Σισέ, με αφορμή τα γενέθλιά του. Ο άσος του ποδοσφαίρου κλείνει τα 34 και είναι πιο αγαπητός από ποτέ!

Ant1news

 

Ένας από τους καλύτερους περιφερειακούς και κεντρικούς επιθετικούς, που ανέδειξε το γαλλικό ποδόσφαιρο στην δεκαετία του 2000, έχει τα γενέθλιά του. Ο λόγος για τον Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 1981 στην πόλη Αρλ.

 

Εκτιμάται πως εάν δεν είχε τόσους πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς, η καριέρα του θα ήταν εντελώς διαφορετική. Ακόμη κι έτσι όμως, ο Σισέ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο για αρκετά χρόνια, ενώ αγάπησε και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού.

 

Μάλιστα με τους «πράσινους» πέρασε την πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας του (2009-2011), καθώς σε 61 αγώνες σημείωσε 47 γκολ. Αγωνίσθηκε επίσης στην Οσέρ, στη Λίβερπουλ, στην Μαρσέιγ, στην Σάντερλαντ, στην Λάτσιο, στην ΚΠΡ, στην Αλ Γκαράφα και στην Μπαστιά, ενώ σήμερα παίζει -κατόπιν παράκλησης στενού φίλου του και για λίγους αγώνες- στην ερασιτεχνική ομάδα Σεντ Πιερουάζ, που εδρεύει στο νησί Ρεϊνιόν του Ινδικού Ωκεανού.

 

Επίσης, μετρά 41 συμμετοχές και εννέα τέρματα με την εθνική Γαλλίας, ενώ μεταξύ άλλων, έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λίβερπουλ (2005), το νταμπλ στην Ελλάδα, το κύπελλο στη Γαλλία και στην Αγγλία.