X

Μόνο ο ΠΑΟΚ στο Europa League, ταπεινωτικός αποκλεισμός για τους "πράσινους"

Πανηγυρικά στους ομίλους ο ΠΑΟΚ που έμεινε στο 1-1 με την Μπρόντμπι. Αποκλεισμός σοκ για Παναθηναϊκό. Εκτός και ο Ατρόμητος.

Ant1news



Ο ΠΑΟΚ μαζί με τον Αστέρα Τρίπολης, που είχε προκριθεί απευθείας στους ομίλους, θα είναι οι μοναδικοί εκπρόσωποι της Ελλάδας στο φετινό Europa League, καθώς ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος 2-2 με την Καμπάλα στη Λεωφόρο και γνώρισε ταπεινωτικό αποκλεισμό από τη διοργάνωση, ενώ και ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να κάνει το... θαύμα στην Τουρκία, όπου ηττήθηκε με 3-0 από την ποιοτικότατη Φενέρμπαχτσε, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός συνέχειας.

Μοναδικός κερδισμένος απόψε ήταν ο "δικέφαλος του Βορρά", που αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Μπρόντμπι στη Δανία, "σφραγίζοντας" πανηγυρικά την πρόκριση για τους ομίλους της διοργάνωσης, σε συνδυασμό με το υπέρ του 5-0 από το πρώτο ματς στην Τούμπα. Οι "ασπρόμαυροι" μάλιστα προηγήθηκαν με τον Ρικάρντο Κόστα στο 21ο λεπτό, πριν ισοφαρίσει στο 27΄ ο Ρασάνι μετά από λάθος του Γλύκου.

 

Οι συνθέσεις:

Μπρόντμπι: Ρένοβ, Άλμπρεχτσεν, Λάρσον, Ντουρμίσι, Ερνσκοβ, Ρασάνι, Φίρι (82' Χολστ), Νόργκααρντ, Χουλσάγκερ, Έρικσον (72' Πούκι), Σβαρτς (60' Ελμάντερ)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης (64' Σαββίδης), Κίτσιου, Κάτσε, Τζιόλης (64' Μακ), Ροντρίγκες, Μυστακίδης, Κουλούρης (76' Δεληγιαννίδης).

 

Αποκλεισμό-σοκ γνώρισε από πλευράς του ο Παναθηναϊκός, που ήρθε ισόπαλος 2-2 με την Καμπάλα στη Λεωφόρο, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός συνέχειας σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα.

Οι «πράσινοι», που είχαν δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο, βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 6ο λεπτό από το γκολ του Ντοντό και παρότι ισοφάρισαν με τον Μπεργκ στο 34΄, στο 60΄ βρέθηκαν και πάλι με την πλάτη στον τοίχο χάρη στο δεύτερο προσωπικό γκολ του Βραζιλιάνου για τους Αζέρους.

Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του «τριφυλλιού» ήταν να ισοφαρίσει σε 2-2 στο 78΄ με τον Νάνο, όμως το γκολ αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποφύγουν τον ταπεινωτικό αποκλεισμό.

* Μετά το τέλος του αγώνα, μάλιστα, οπαδοί του Παναθηναϊκού εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο και προπηλάκισαν τους ποδοσφαιριστές.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος (77' Λαγός), Νάνο, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Κουτρουμπής, Ζέκα, Πράνιτς (67' Πέτριτς), Νίνης, Μπεργκ, Καρέλης (67' Κλωναρίδης).

Καμπάλα: Μπεζοτόσνι, Στάνκοβιτς, Βερνίντουμπ, Ρικαρντίνιο, Σαντίγκοβ, Ζετς (85' Ζαμάλοβ), Ντασντεμίροβ, Γκάι, Ζένιοβ, Ντοντό, Αντόνοβ.

 

Εκτός συνέχειας από τους ομίλους του Europa League έμεινε και ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Περιστερίου δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση απέναντι στην ισχυρότατη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 3-0 και να αποκλειστεί από τη διοργάνωση.

Τα γκολ για την τουρκική ομάδα σημείωσαν ο Φερναντάο (7΄ και 78΄) και ο Γκορμπούνοφ με αυτογκόλ στο 59΄.

Οι συνθέσεις:

Φενέρμπαχτσε: Βολκάν Ντεμιρέλ, Κίαερ, Σενέρ, Μπα, Τοπάλ (78' Σεν), Σόουζα, Ντιέγκο (68' Μεϊρέλες), Κανέρ Ερκίν, Φερναντάο, Φαν Πέρσι (68' Ποτούκ), Νανί.

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο (82' Κούρος), Γοδόι (62' Μπάλας), Πίτου (62' Λε Ταλέκ), Ουσέρο, Ναπολεόνι, Ουμπίντες, Μαρσελίνιο.