X

Άλωσε την έδρα της Σίτι η «Μεγάλη Κυρία», «τετράσφαιρη» η Ρεάλ

H Γιουβέντους έφυγε νικήτρια από την έδρα της Σίτι. Άνετη νίκη για Ρεάλ και ήττα της Γιουνάιτεντ από την Αϊντχόφεν. Δείτε τα αποτελέσματα της Τρίτης στο Champions League.

Ant1news



Αρκετές εκπλήξεις επεφύλασσε η πρεμιέρα της φάσης των ομίλων στο Champions League. Στο πρόγραμμα της Τρίτης ξεχώρισαν η σπουδαία εκτός έδρας νίκη της Γιούβέντους με 2-1 επί της Μάντσεστερ Σίτι, στο πλαίσιο του 4ου ομίλου της διοργάνωσης, η επιβλητική νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης με 4-0 επί της Σαχτάρ Ντόνετσκ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (για τον 1ο όμιλο), καθώς και η ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-1 από την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία (για τον 2ο όμιλο).   

Στον 1ο όμιλο, η «βασίλισσα» τέθηκε επικεφαλής μετά το άνετο 4-0 απέναντι στην Σαχτάρ Ντόνετσκ. Μεγάλος πρωταγωνιστής των Μαδριλένων ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που πέτυχε χατ-τρικ (55', 63', 80'), ενώ το σκορ είχε ανοίξει στο 30΄ο Μπενζεμά. Τρεις βαθμούς στο γκρουπ έχει και η Παρί Σεν Ζερμέν, που επικράτησε με 2-0 της Μάλμε στη Γαλλία χάρη στα γκολ των Ντι Μαρία (4' ) και Καβάνι (61΄).

Στην κορυφή του 2ου ομίλου, αντίστοιχα, βρίσκονται πλέον η Αϊντχόφεν και η Βόλφσμπουργκ, που νίκησαν με 2-1 και 1-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, αντίστοιχα. Στην Ολλανδία, οι «κόκκινοι διάβολοι» προηγήθηκαν με το γκολ του Ντεπάι στο 41ο λεπτό, ωστόσο οι γηπεδούχοι απάντησαν με τους Μορένο (45+2’ ) και Ναρσίνγκ (56΄), φτάνοντας στη σπουδαία ανατροπή. Στη Γερμανία, δε, το νικητήριο γκολ για την Βόλφσμπουργκ πέτυχε ο Ντράξλερ στο 40΄.

Στον 3ο όμιλο, ξεχώρισε η σημαντική νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-0 επί της Γαλατασαράι στην Τουρκία. Πρόσωπο του αγώνα για τους «ροχιμπλάνκος» ήταν ο Γκριεζμάν, που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του (18', 25'). Στην κορυφή του γκρουπ μαζί με την Ατλέτικο συγκατοικεί και η Μπενφίκα, που επικράτησε με 2-0 της Αστάνα στην Πορτογαλία. Την «σφραγίδα» του στη νίκη των «Αετών της Λισαβόνας» έβαλε ο Κώστας Μήτρογλου, που διαμόρφωσε στο 62΄το τελικό 2-0. Το σκορ είχε ανοίξει ο Γκαϊτάν στο 51΄.

Τέλος, στον 4ο όμιλο την παράσταση έκλεψε η Γιουβέντους, που «λύγισε» εκτός έδρας με 2-1 τη Μάντσεστερ Σίτι. Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους με αυτογκόλ ο Κιελίνι στο 57΄, όμως οι Μάντζουκιτς (70') και Μοράτα (80') έφεραν τα πάνω-κάτω, οδηγώντας την «Μεγάλη Κυρία» στην νίκη-ανατροπή.

Με το… δεξί τις υποχρεώσεις της στο 4ο γκρουπ ξεκίνησε και η Σεβίλλη που συνέτριψε εντός έδρας με 3-0 την Γκλάντμπαχ. Τα γκολ των νικητών σημείωσαν οι Γκαμερό (46’ πέν.), Μπανέγκα (66’ πέν.) και Κονοπλιάνκα (84΄).

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Τρίτης για την 1η αγωνιστική του Champions League:

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Παρί Σεν Ζερμέν - Μάλμε 2-0
Ρεάλ Μαδρίτης - Σαχτάρ Ντόνετσκ 4-0

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Βόλφσμπουργκ - ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1-0
Αϊντχόφεν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Γαλατασαράι - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2
Μπενφίκα - Αστάνα 2-0

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Μάντσεστερ Σίτι - Γιουβέντους 1-2
Σεβίλλη - Γκλάντμπαχ 3-0