X

Στο μικροσκόπιο της FIFA και ο Πλατινί

Μετά τις κατηγορίες από την ελβετική δικαιοσύνη εις βάρος του νυν προέδρου της FIFA, δημοσιεύματα θέλουν και τον Πλατινί να έχει εμπλοκή στο σκάνδαλο.

Ant1news

Δύσκολες ημέρες για τον Μισέλ Πλατινί, ο οποίος απειλείται ακόμη και με αποκλεισμό από τη διεκδίκηση της προεδρίας της FIFA, καθώς φέρεται να είναι μπλεγμένος μαζί με τον Σεπ Μπλάτερ στα σκάνδαλα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας.

Μετά τις κατηγορίες από την ελβετική δικαιοσύνη εις βάρος του νυν προέδρου της FIFA, δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου θέλουν και τον Πλατινί, πρόεδρο της UEFA, να έχει εμπλοκή στο σκάνδαλο, καθώς ο ισχυρός Γάλλος παράγοντας φέρεται να έλαβε παράτυπα το ποσό των 2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων από τον Μπλάτερ.

Να σημειώσουμε πως οι ελβετικές εισαγγελικές αρχές άρχισαν ποινική έρευνα κατά του (απερχόμενου) προέδρου Μπλάτερ, με την υποψία εγκληματικής κακοδιαχείρισης και υπεξαίρεσης, όπως σχετικά ανακοίνωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ελβετίας (OAG).

Καθώς η έρευνα για τη διαφθορά στην FIFA έχει διευρυνθεί, αντιπρόσωποι του OAG ανέκριναν τον Μπλάτερ μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA στη Ζυρίχη, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ελβετίας.

Στο σκάνδαλο εμπλέκεται και τ' όνομα του Πλατινί και αν τιμωρηθεί (έστω) προσωρινά, τη στιγμή που οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται, τότε είναι πολύ πιθανό, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο, να μην του επιτραπεί να συμμετέχει στις εκλογές για τη διεκδίκηση της προεδρίας της FIFA.

Ο Πλατινί φέρεται να έχει καταθέσει πως δικαιούταν να λάβει τα 2 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα από τη FIFA ως οφειλή από το 2002, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να αποδείξει ακόμα το γιατί πληρώθηκε το συγκεκριμένο ποσό με εννιά χρόνια καθυστέρηση, κάτι που συγκεντρώνει πολλές υποψίες.

Τόσο ο Μπλάτερ όσο και ο Πλατινί αναμένεται να ανακριθούν ξανά από τις Αρχές άμεσα πριν αποφασιστεί οποιαδήποτε προσωρινή τιμωρία. Πάντως πηγές φαίνεται πως έχουν δηλώσει ότι σε περίπτωση που στον Πλατινί μπουν περιοριστικοί όροι, τότε αυτομάτως αυτό θα τον θέσει εκτός διεκδίκησης του προεδρικού θώκου της FIFA.