X

Οι μετεγγραφές των "φευγάτων"

Ο Ολυμπιακός "καλπάζει" από νίκη σε νίκη στη Σούπερ Λίγκα. Που οφείλεται όμως η εικόνα της ομάδας "των πέντε αστέρων" που παρουσιάστηκε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα;

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Σίγουρα η εικόνα της ομάδας κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν οφείλεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε το καλοκαίρι ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να εκπληρώσει όλες τις επιθυμίες του Μάρκο Σίλβα. Οι καλύτερες μετεγγραφές των πρωταθλητών ήρθαν με... καθυστέρηση ενός έτους.

"Το καλό πράγμα αργεί να γίνει", λέει ο θυμόσοφος λαός. Μία παροιμία που ασπάζεται και ο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος αντί να δημιουργήσει "κυβέρνηση" με τους 14 νέους ποδοσφαιριστές που έριξαν "άγκυρα" στον Πειραιά, προτίμησε να δώσει "ψήφο εμπιστοσύνης" στους παλιούς. Ο Πορτογάλος βασίζεται στον κορμό της περσινής ομάδας και στηρίζεται σε παίκτες που γνωρίζουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου.

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ ψάχνονται, ο Ολυμπιακός με "πολιορκητικό κριό" την ομοιογένεια, ρίχνει το ένα "κάστρο" μετά το άλλο. Κι αν άπαντες περίμεναν από τους Ρομπέρτο, Σιόβα, Μποτία, Ομάρ, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς και Φορτούνη να ηγηθούν της "ερυθρόλευκης" μηχανής, ουδείς υπολόγιζε στην προσφορά των Ντουρμάζ και Κασάμι. Από "ρεζέρβες" και "φευγάτοι" έγιναν βασικοί και αναντικατάστατοι, συνθέτοντας ένα μαγικό τρίο μαζί με τον Κώστα Φορτούνη.

Ο mvp έως τώρα της "αρμάδας" του Σίλβα συνεχίζει να "βγάζει μάτια", δίνοντας την καλύτερη απάντηση σε όλους όσοι πέρυσι τον κατηγόρησαν πως προτίμησε τα χρήματα του Ολυμπιακού και όχι μία σίγουρη θέση στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ ή του Παναθηναϊκού. Ο Τρικαλινός είχε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του και πίστευε ότι μπορούσε να πάρει τη σκυτάλη από τον Τσόρι Ντομίνγκεζ. Αφού ξεπέρασε την αδιαφορία του Μίτσελ, δουλεύοντας σκληρά στο Ρέντη, "κέρδισε" τον Μάρκο Σίλβα και είδε το μόχθο του να αποτυπώνεται σε γκολ και ασίστ, παίζοντας και για τους "άσφαιρους" ακόμη νέους στράϊκερ του Ολυμπιακού. Την στιγμή που οι Ιντέγε, Φινμπόγκασον και Πουλίδο δεν έχουν καταφέρει να βρουν τα αντίπαλα δίχτυα, το όνομα του Κώστα Φορτούνη φιγουράρει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με 5 γκολ, αποδεικνύοντας πως και οι Έλληνες παίκτες μπορούν να σηκώσουν το βάρος της "ερυθρόλευκης" φανέλας.

Ο φετινός Ολυμπιακός είναι η ομάδα των απροσδόκητων ηρώων. Μπορεί οι αναμενόμενοι (Τσόρι) να βρίσκονται στα πιτς, όμως ο Μάρκο Σίλβα αισθάνεται τυχερός που βγάζει συνεχώς απρόσμενους "άσους" από το μανίκι του...