X

Ολυμπιακός: Να σπάσει την «κατάρα» της Αγγλίας

Μια νέα αρχή στο Champions League αναζητά απόψε ο πρωταθλητής Ελλάδος.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Η τύχη του γύρισε την πλάτη στην πρεμιέρα των ομίλων με την Μπάγερν Μονάχου, αλλά οι φιλοδοξίες δεν έχουν όριο για τον φετινό Ολυμπιακό. Κόντρα στην πανίσχυρη Άρσεναλ, στα προγνωστικά και στην παράδοση, ο πρωταθλητής Ελλάδος αναζητά απόψε (21.45) μία νέα αρχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «κανονιέρηδες» δεν έχουν περιθώριο λάθους μετά την «γκέλα» στο Ζάγκρεμπ, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» με συνταγή Μπάγερν δεν θα πέσουν αμαχητί.

Ο Μάρκο Σίλβα προσανατολίζεται να επιστρατεύσει και πάλι  το 4-3-2-1, με τον Ρομπέρτο στο τέρμα και τους Ομάρ, Μποτία, Σιόβα και Μαζουάκου να συνθέτουν την αμυντική γραμμή. Η τριάδα θα επιστρέψει στο κέντρο όπως και ο Σαλίνο δίπλα στους Καμπιάσο και Κασάμι. Στην κορυφή της επίθεσης θα παραμείνει ο Μπράουν Ιντέγε, με τους Πάρντο και Φορτούνη να πλαισιώνουν τον Νιγηριανό στράικερ στη «γραμμή κρούσης».

Το εναλλακτικό σχέδιο του Πορτογάλου στην χθεσινή προπόνηση περιελάμβανε τον Σεμπά στην ενδεκάδα και σχήμα 4-2-3-1. Ο Τσόρι Ντομίνγκεζ δεν μπορεί να αγωνιστεί περισσότερα από 20 λεπτά, ενώ δύσκολα θα πατήσει στο «Έμιρεϊτς» ο Μάνουελ Ντα Κόστα.

Οι 3,5 χιλιάδες Έλληνες που θα βρεθούν στο «άντρο» της Άρσεναλ ευελπιστούν η 13η απόπειρα του Ολυμπιακού στην Αγγλία να συνδυαστεί επιτέλους με ένα θετικό αποτέλεσμα. Τις προηγούμενες 12 επέστρεψαν ηττημένοι στην Ελλάδα. Αν και η αλήθεια είναι ότι αρκετές φορές έφτασαν κοντά στην… πηγή, αλλά δεν κατάφεραν να «πιουν» έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας.