X

Τα βλέμματα στην Τούμπα για το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Στις 20:30 το ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στην κατάμεστη Τούμπα, με την παράδοση να είναι «υπέρ» των φιλοξενουμένων.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Μετά το «έπος» του Λονδίνου, ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει το 6 στα 6 απόψε (20.30) στην Τούμπα, στέλνοντας διπλό μήνυμα στους «μνηστήρες» του θρόνου του. Αφενός θα αφήσει τον ΠΑΟΚ 8 βαθμούς πίσω του στην κούρσα του τίτλου και αφετέρου θα καταστήσει σαφές ποιος είναι και φέτος το μεγάλο «αφεντικό» στην Σούπερ Λίγκα.

Οι πρωταθλητές θα παίξουν με επιθετικό πνεύμα και με τακτική πρωτοβουλίας κόντρα στην ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ. Ο Μάρκο Σίλβα έχει ζητήσει από τους παίκτες του να προσέξουν πολύ τις αντεπιθέσεις του «δικεφάλου», που διαθέτει γρήγορους και ικανούς επιθετικούς. «Βαρόμετρο» για το ντέρμπι θα αποτελέσουν και οι στημένες φάσεις, στις οποίες ο Ολυμπιακός πήρε «άριστα» στο ματς με την Άρσεναλ.

Όσον αφορά την ενδεκάδα, ο Πορτογάλος τεχνικός προσανατολίζεται σε 3 αλλαγές σε σχέση με το «Έμιρειτς». Ο Ρομπέρτο θα υπερασπιστεί την «ερυθρόλευκη» εστία, με τους Ομάρ, Μποτία, Σιόβα και Μαζουάκου να συνθέτουν την οπισθοφυλακή. Ο Μιλιβόγεβιτς θα επιστρέψει στο κέντρο, έχοντας για παρτενέρ έναν εκ των Καμπιάσο ή Κασάμι. Τον ρόλο του οργανωτή θα αναλάβει και πάλι ο Κώστας Φορτούνης, με τους Ντουρμάζ και Σεμπά να βρίσκονται στα άκρα της «γραμμής κρούσης», πίσω από το μοναδικό προωθημένο Άλφρεντ Φινμπόγκασον.

Στη «φαρέτρα» του Σίλβα βρίσκονται ακόμη οι Καπίνο, Ντομίνγκεζ, Ερνάνι, Ιντέγε, Αυλωνίδης, Πουλίδο και Σαλίνο.

Η παράδοση έχει «ερυθρόλευκο» χρώμα τα τελευταία 23 χρόνια, με τον Ολυμπιακό να μετράει 9 νίκες στην Τούμπα, τον ΠΑΟΚ 4, ενώ 11 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.