X

Ο Αμπντούν «λάβωσε» την Καλλονή, μοιρασιά για ΠΑΣ και Ηρακλή

Η Βέροια πήρε σπουδαίο διπλό στην έδρα της Καλλονής χάρη σε γκολ του Αμπντούν στις καθυστερήσεις, ενώ ΠΑΣ Γιάννινα και Ηρακλής ήρθαν ισόπαλοι 2-2.

Ant1news



Σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Καλλονής πήρε η Βέροια στη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα, φθάνοντας τις δύο νίκες στο φετινό πρωτάθλημα. Το «τρίποντο» στη «βασίλισσα του Βορρά» χάρισε ο Αμπντούν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα (90+4΄).

Το παιχνίδι ήταν φτωτό σε θέαμα και σχετικά ισορροπημένο ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους, πάντως, να έχουν ορισμένες πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, οι οποίες όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Αντίθετα, η Βέροια, που πίεσε στο τέλος, κατάφερε να κερδίσει πέναλτι με τον Μερεμπασβίλι στο 93΄ και να πάρει στο φινάλε τους πολύτιμους τρεις βαθμούς.

Οι συνθέσεις:

Καλλονή: Χογκ, Τσαμπούρης (69' Γιορέντε), Αντέτζο, Αναστασιάδης, Ούκα, Κρολ, Κεϊτά, Καλτσάς, Σάμπα (46' Κλαντρούμπσκι), Γεωργίου (62' Μπαργκάν), Μανούσος.

Βέροια: Λόπεθ, Γιαννούλης, Μαραγκός, Πούγγουρας, Νάστος, Σιόντης (85' Κόλα), Βεργώνης, Μαγέφσκι, Νέτο (57' Μερεμπασβίλι), Αμπντούν, Ναζλίδης (69' Καϊκούτ).

Από έναν βαθμό μοιράστηκαν την ίδια ώρα ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Ηρακλής στους «Ζωσιμάδες», καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 32ο λεπτό του αγώνα με τον Ίλιτς, με τον «Γηραιό» να απαντά τρία λεπτά αργότερα (35΄) με τον Βέλλιο και να ισοφαρίζει σε 1-1, ενώ το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 62΄ ο Κοζορώνης έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα των Ιωαννίνων, όμως και πάλι ο Ηρακλής τρία λεπτά αργότερα (65΄) έφερε το ματς στα ίσια με τον Κυριακίδη , παίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας.Οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι με τον Πασά στο 59ο λεπτό της αναμέτρησης. 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Στρούνα (80' Καρανίκας), Μανιάς (83' Φερφερλής), Μιχαήλ, Ακόστα (67' Λίλα), Τσουκαλάς, Ίλιτς, Κοζορώνης, Ναδάλες, Τσάβες, Μπέριος.

Ηρακλής: Πέρνις, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Στάμου, Ζιαμπάρης, Μακρής, Λάζαρ (87' Ιντζόγλου), Πασάς, Τσιλιανίδης (69' Χαντί), Βέλλιος (73' Λουκίνας), Κυριακίδης.