X

"Άλωσε" την Τούμπα ο Ολυμπιακός

Με τα γκολ των Ιντέγε και Μιλιβόγεβιτς, αλλά και τις εξαιρετικές επεμβάσεις του Ρομπέρτο, ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαίο «διπλό» με 2-0 στην έδρα του ΠΑΟΚ.

Ant1news



Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οι «ερυθρόλευκοι» με «όπλο» την αποτελεσματικότητά τους στην επίθεση, αλλά και τις κομβικές αποκρούσεις του Ρομπέρτο, νίκησαν με 2-0 τον «δικέφαλο του Βορρά», στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα και έκαναν το «6 στα 6» στο πρωτάθλημα, αφήνοντας στο -8 τους «ασπρόμαυρους» από την κορυφή.

Τα γκολ των Πειραιωτών πέτυχαν ο Ιντέγε στο 27ο λεπτό του αγώνα και ο Μιλιβόγεβιτς στο 36΄, οδηγώντας την ομάδα τους σε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη. Ρόλο-κλειδί είχαν επίσης ο Κώστας Φορτούνης, που έβγαλε τις δύο ασίστ στα τέρματα του Ολυμπιακού, καθώς και ο Ρομπέρτο, ο οποίος έκανε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις.

 

Παρότι ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και είχε την κατοχή της μπάλας, δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός στο ξεκίνημα, σε αντίθεση τον Ολυμπιακό, που πριν το ημίωρο κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Στο 27ο λεπτό, ο Φορτούνης έβγαλε μία εξαιρετική πάσα για τον Ιντέγε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και ο τελευταίος αφού απέφυγε τον Ρικάρντο Κόστα, με πλασέ έγραψε το 1-0 για την ομάδα του.

Πριν καλά-καλά συνέλθει από την «παγωμάρα» ο «δικέφαλος του Βορρά», οι Πειραιώτες ξαναχτύπησαν και πάλι εννιά λεπτά αργότερα. Στο 36ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, ο Μιλιβόγεβιτς νίκησε τους αντιπάλους του στον αέρα και με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε άμεσα να αντιδράσει και είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, μία στο 39΄ με τον Πέλκα και μία με τον Αθανασιάδη στο 45΄, οι οποίες όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν στην επανάληψη για ένα γκολ και απείλησαν σε αρκετές περιπτώσεις την αντίπαλη εστία, δίχως όμως να καταφέρουν να φθάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο 54΄ ο Ρομπέρτο απέκρουσε το πλασέ του Μπερμπάτοφ από καλή θέση, ενώ στο 60΄ ο Κασάμι έδιωξε την μπάλα στην γραμμή σε σουτ του Αθανασιάδη. Στο 73΄ ακολούθησε ακόμη μία μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΚ, όμως και πάλι ο Ρομπέρτο απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Τζιόλη, μετά από κόρνερ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο πορτιέρο του Ολυμπιακού «νίκησε» και τον Βίτορ.

Στη συνέχεια και μέχρι τη λήξη του αγώνα, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, ενώ έλειψαν και οι φάσεις, με αποτέλεσμα το 2-0 υπέρ των Πειραιωτών να παραμείνει μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Τζιόλης, Κάτσε, Ροντρίγκες, Κωνσταντινίδης (28' Κίτσιου, 74' Ζάιρο), Πέλκας (46' Μπερμπάτοφ), Μακ, Αθανασιάδης.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (85' Σαλίνο), Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Σεμπά, Φορτούνης (64' Καμπιάσο), Ντουρμάζ, Ιντέγε (68' Φινμπόγκασον).